Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Štai kodėl niekada neturėtumėte plauti žalios vištienos prieš gamindami!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ar paprastai plaunate vištieną prieš ją gamindami? Tyrimai parodė, kad 90 % Amerikos namų šeimininkių ir virėjų paprastai plauna vištieną prieš ją gamindami.

Ši praktika, kuri, priešingai daugelio žmonių įsitikinimams, atrodo nekenksminga, gali kelti pavojų jų sveikatai.

Jei neturite laiko perskaityti straipsnio, žiūrėkite žemiau esantį vaizdo įrašą:

Vištienos mėsa yra itin turtinga baltymų, vitaminų, mineralų ir drėgmės. Dėl šių savybių ji tampa palankia aplinka mikrobams daugintis, jei nėra tinkamai laikoma ir apdorojama idealiomis valymo sąlygomis.

Drexelio universiteto tyrėjų teigimu, plaunant vištieną kriauklėje, visa aplinka yra užteršta. Vandens purslai, patekę ant vištienos odos, gali nukeliauti iki 50 cm į visas puses.

Šie išsiliejimai, kuriuose gali būti bakterijų, gali užteršti švarius indus, kurie džiūsta kriauklėje, arba šalia esančius maisto produktus, sukeldami kryžminį užteršimą.

Žalioje vištienos mėsoje gali būti dvi labai dažnos bakterijos: salmonelės ir kampilobakterijos, kurios gali sukelti viduriavimą, kai išsivysto autoimuninė liga.

Remiantis paskelbtais tyrimais, 47 % vištieną plaunančių žmonių tam tikru mastu yra veikiami šių bakterijų. Svarbu atsiminti, kad žalioje vištienoje esančios bakterijos ją verdant sunaikinamos.

Rekomenduojame:  11 ženklų, kad jūsų katė artėja prie savo gyvenimo pabaigos.

Bet jis ne kriauklėje. Jį galima lengvai perkelti, kad būtų galima išvalyti netoliese esančius indus ir kitus maisto produktus, kol jie apdorojami.

Ši problema tokia rimta, kad paskatino du Jungtinių Valstijų universitetus pradėti kampaniją „Neplaukite vištienos“. Kad išvengtumėte šios taršos, kaskart liesdami bet kokį žalią maistą (daržoves, jautieną, vištieną ar žuvį), pasiimkite ką nors švaresnio ar paruošto valgyti iš netoliese esančios parduotuvės.

Palietus maisto produktus, kuriems gresia užterštumas, tiesiog nuplaukite karštu vandeniu arba užpilkite juos karštu vandeniu.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 2 / 5. Balsų skaičius: 2

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.