Sekite mus Facebook'e!
Menkė yra nebrangi žuvis, kurią gali sau leisti kiekvienas. Žinoma, kai kurie žmonės sako, kad lašišą gana sunku skaniai paruošti. Tiesa ta, kad šioje žuvyje yra gana mažai riebalų. Dėl šios priežasties termiškai apdorojant iš žuvies išgaruoja visa drėgmė, todėl mėsa tampa sausa.
Kepant žuvį yra daug veiksnių, kurie turi įtakos galutiniam rezultatui. Pavyzdžiui, užšaldymo kiekis. Jei mėsa buvo dažnai šaldoma ir atitirpinama, dėl to skaidulos tampa silpnos. Tokios žuvies beveik neįmanoma skaniai paruošti. Geriau rinktis žuvį, kuri buvo užšaldyta vieną kartą. Tam pakanka patikrinti jos galiojimo laiką.
Papasakosime, kaip skaniai iškepti lašišą.
Ingredientai kepintai lašišai kepti:
- Ingredientai: lašiša – 1200 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Hmeli-suneli – 1 šaukštelis;
- Žuvies prieskoniai – 1 šaukštelis;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Miltai – 3 valg.
Kepto šlakio paruošimas:
Išvalytą žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Žuvį pasūdykite, pabarstykite hmeli-suneli ir žuvies prieskoniais, išmaišykite.
20 minučių palikite po dangčiu
.
Tada į silkę įmuškite kiaušinius, išmaišykite. Į žuvį supilkite miltus ir vėl išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, ant jo sudėkite poledinės menkės gabalėlius. Kepkite lašišas iš abiejų pusių po 7-10 minučių.
Antrąją pusę galima kepti po dangčiu.
Taip gausite skaniai iškeptą polocką. Ją galima patiekti su bet kokiu garnyru arba tiesiog su žalumynais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
