Vištienos sriuba yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių patiekalų daugelyje kultūrų. Ji pasižymi ne tik maistine verte, bet ir šildomuoju poveikiu, todėl ypač pageidautina šaltuoju metų laiku ar sergant
. Vištienos sriubos istorija siekia gilią senovę
.
Bėgant amžiams receptai keitėsi priklausomai nuo regiono, turimų ingredientų ir kultūrinių tradicijų.
Pavyzdžiui, Rusijoje garsusis vištienos sultinys dažnai patiekiamas su makaronais ir žolelėmis, o meksikiečių virtuvėje galima rasti vištienos sriubos su prieskoniais bei kukurūzais.
Sudedamosios dalys: – sriubos sultinys, kurio sudėtyje esantys ingredientai yra:
- Sudedamosios dalys: Vištiena – 700 g;
- Makaronai – 100 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- bulvės – 1 vnt;
- lauro lapai – 1 vnt;
- pipirų grūdeliai – 7 vnt;
- ciberžolė – ½ šaukštelio;
- Itališkos žolelės – 1 šaukštelis;
- Druska – 1,5 šaukštelio.
Klasikinės vištienos sriubos paruošimas:
Vištienos skerdieną kruopščiai nuplaukite, padalykite į dvi dalis ir sudėkite į puodą. Vištieną visiškai užpilkite vandeniu ir virkite po dangčiu, kol užvirs
. Nuo sultinio paviršiaus nuimkite putas, į vištieną įberkite pipirų grūdelių ir lauro lapų. Virkite 20 minučių, kol vištiena bus paruošta, tada išimkite skerdeną iš sultinio
. Iš sultinio išimkite lauro lapą, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną. Morkas ir bulves sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į sultinį
. Į sultinį supilkite ciberžolę, druską ir itališkas žoleles ir toliau virkite po dangčiu 10 minučių. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepame makaronus, tada juos sudedame į sriubą
. Nuo vištienos nuimame odą, supjaustome ją mėsos skaidulomis, kurias sudedame į sriubą
.
Sriubą dar 2-3 minutes virkite po dangčiu, pagal skonį įberkite žolelių.
Gausite paprastą skanią vištienos sriubą su makaronais. Tai geras būdas paįvairinti pietus sveiku patiekalu.