Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sriuba su ypatingais kukuliukais: tobulas šaltojo sezono receptas.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sriubos užima ypatingą vietą tradicinėje vokiečių virtuvėje, o vienas ryškiausių pavyzdžių yra strulės sriuba. Šios neįprastos plonos tešlos bandelės su malta mėsa viduje yra labai soti sriuba, šildanti net šalčiausiomis dienomis. Sriuba yra greita, soti ir ekonomiška, o pats receptas laikomas sveikos mitybos dalimi ir tinka tiems, kurie jau seniai nori numesti svorio.

Ingredientai:
Miltai – 180 g
Vanduo – 100 ml
Krapai – pusė nedidelės kekšelio
Druska – žiupsnelis tešlai, pagal skonį sriubai ir maltai mėsai
Malta mėsa (kiauliena arba kita pagal skonį) – 300 g
Malti juodieji pipirai – žiupsnelis
Morkos – 1 vnt. (pusė kepimui, pusė sriubai)
Svogūnas – 1 vnt.
Bulvės – 2-3 vnt.
Lauro lapas – 1 vnt.
Sviestas – mažas gabalėlis
Augalinis aliejus – šiek tiek kepimui
Petražolės ir krapai – pagal skonį

Paruošimas:

Miltus persijokite į dubenį, suberkite smulkiai supjaustytus krapus ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite ir supilkite vandenį. Minkykite tvirtą tešlą, kuri suliptų į rutulį. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir 20 minučių palaikykite šaldytuve, kad suaktyvėtų glitimas ir tešla taptų elastingesnė. Kol tešla ilsisi, paruoškite daržoves kepimui. Nulupkite morkas ir padalinkite jas į dvi dalis: vieną pusę sutarkuokite smulkia tarka, kitą pusę pasilikite sriubai. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto.

Rekomenduojame:  Mano populiariausia sriuba. Gaminu ją 3 kartus per savaitę ir vis dar neturiu pakankamai: naminis receptas

Sudėkite svogūną ir tarkuotą morką, išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies. Svarbu daržoves lengvai apkepti, kol suminkštės, bet ne iki auksinės rudos spalvos – taip išsaugosite subtilų jų skonį, o sultinys įgaus subtilų, kreminį aromatą. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite ją plonu, 2–3 mm storio sluoksniu. Paruoškite faršą: pagardinkite trečdaliu arbatinio šaukštelio druskos, įberkite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Tolygiai paskleiskite faršą ant iškočiotos tešlos.

Tešlą perpjaukite išilgai per pusę ir kiekvieną pusę iškočiokite nuo centro į išorę, sandariai suvyniodami, kad vėliau būtų galima šiek tiek suspausti vyniotinį. Supjaustykite vyniotinius į 2 cm pločio gabalėlius. Šie maži vyniotiniai vadinami štruliais. Trijų litrų puode užvirinkite vandenį. Kitą morkos pusę supjaustykite mažais kubeliais, nulupkite bulves ir supjaustykite dideliais kubeliais. Daržoves kartu su lauro lapu sudėkite į verdantį vandenį.

Troškinkite apie 5 minutes, tada pagardinkite sriubą druska pagal skonį. Atsargiai sudėkite štrudelius į puodą ir vėl užvirinkite. Sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas, išmaišykite ir virkite sriubą ant silpnos ugnies apie 7 minutes. Prieš baigiant virti, įberkite šviežių petražolių ir krapų. Išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir leiskite sriubai pastovėti porą minučių.

Rekomenduojame:  Taip gamindavo mano močiutė, o dabar gaminu savo anūkei. Mano mėgstamiausia vaikystės sriuba

Patiekite karštus: mėsa įdaryti bandelės minkštos, daržovės – sodraus sultinio, o kreminis pagrindas – ryškaus skonio.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.