Sekite mus Facebook'e!
XXI amžiuje pažinti kitų šalių patiekalus tapo daug lengviau ir lengviau. Pavyzdžiui, nedaug kas žino apie Azijos sriubas. Viena iš populiariausių dabar yra Ramen
. Ši sriuba atsirado Japonijoje po Antrojo pasaulinio karo. Tuomet šalis išgyveno sunkius laikus, o tai turėjo įtakos vietos virtuvei.
Vienas iš nuolatinių valgyklos lankytojų paprašė į Miso sriubą įdėti makaronų. Taip gimė naujos, nuo Miso besiskiriančios sriubos idėja.
Verta išmokti virti Ramen, nes tai labai soti ir sveika azijietiška sriuba.
Ramen sudedamosios dalys:
- Vištienos sprandinė – 500 g;
- jautienos kaulai – 500 g;
- kiaulienos kaulai – 500 g;
- morkos – vnt;
- imbiero – vnt;
- svogūnas – vnt;
- česnakų prieskoniai – valgomasis šaukštas;
- česnako – skiltelė;
- sojų padažas – 6 šaukštai;
- greitai paruošiamų makaronų – briketas;
- pupelių daigai – 100 g;
- špinatai – ryšulėlis;
- 9 % acto – ¼ šaukštelio;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- virtas kiaušinis – vnt;
- aitriųjų paprikų aliejaus – ½ valgomojo šaukšto;
- rūkytos kiaulienos – 3 griežinėliai.
Rameno paruošimas:
Kiaulienos ir jautienos kaulus kartu su vištienos kakleliais sudėkite į katilą. Prie kaulų pridėkite morkų, imbiero, svogūno, česnako skiltelės ir česnako prieskonių
. Ingredientus užpilkite 5 litrais vandens, įpilkite 4 šaukštus sojų padažo, uždenkite katilą ir pastatykite ant vidutinės ugnies.
Palaukite, kol katilas pradės charakteringai šnypšti
.
Kai tik sultinys
bus paruoštas
, verdančiame vandenyje atskirai
išvirkite
makaronus ir nuvarvinkite pupelių daigus. Užpilkite daigus actu, palikite juos minutę verdančiame vandenyje
. Ne per smulkiai
supjaustykite
žaliąjį svogūną, nulupkite virtą kiaušinį. Makaronus sudėkite į sietelį ir palaikykite virš gilaus dubens. Makaronus
užpilkite verdančiu vandeniu, vanduo turi bėgti į lėkštę, kad sušiltų.
Iš dubens išpilkite vandenį, sudėkite į jį makaronus, daigus, špinatus ir į dvi dalis perpjautą kiaušinį.
Į dubenį įpilkite sojų padažo, aitriosios paprikos aliejaus ir rūkytos kiaulienos
. Lėkštėje esančius ingredientus semtuvėliu užpilkite sultiniu. Svarbu, kad sultinys šaukštu patektų ant špinatų lapų, kiaušinio ir kiaulienos
. Į „Ramen” įdėkite žaliųjų svogūnų.
Gaunasi sotus ir aromatingas japoniškas patiekalas. Šios sriubos paruošimas nėra biudžetinis, ją galima paruošti svečiams, kad nustebintų neįprastais japonų virtuvės patiekalais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
