Sekite mus Facebook'e!
Sprats nėra blogiau nei parduotuvėje, galite gauti namuose.

Tam reikia:
- Reikės: 1 kg žuvies (žiobrių arba šprotų);
- 2 saujų svogūnų lukštų;
- 1 valgomojo šaukšto druskos;
- 1 šaukštelio cukraus;
- 1 valg. š. stiprios arbatos nuoviro;
- 1 valgomasis šaukštas (ne visai pilnas) augalinio aliejaus;
- 7 lauro lapų;
- 2 žirnelių juodųjų pipirų.
Iš žuvies pašalinkite galvą, pelekus, vidurius. Nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite žuvį į gilią keptuvę arba keptuvę. Visus kitus produktus sumaišykite ir šiuo įdaru užpilkite žuvį. Uždenkite dangčiu ir statykite ant mažiausios ugnies troškinti. Troškinimas užtruks pusantros valandos. Šio laiko pakaks, kad kaulai suminkštėtų ir būtų galima valgyti su jais. Kita vertus, mėsa sugers svogūnų aromatą ir įgaus būdingą spalvą.

Paruoštai žuviai leiskite atvėsti. Atsargiai nuimkite lukštus. Sudėkite žuvį į stiklainį ir laikykite šaldytuve. Ją galite ragauti iš karto.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


