Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sovietiniai pyškiai: skanūs ir traškūs. Paprastas receptas, kurį galima pasigaminti namuose.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragaičiai laikomi vienu populiariausių Sovietų Sąjungoje išrastų miltinių produktų. Savo forma jie primena amerikietiškus keksiukus. Tačiau tarp pyragaičių ir koldūnų yra ir daug skirtumų. Pyragaičiai yra akytesni ir nesunkesni nei koldūnai. Paprastai amerikietiškas desertas gaminamas iš tankesnės

tešlos. Pyragėliai patys savaime nėra saldūs, juos pasaldina ant viršaus užtepamas glajus. Koldūnai iš pradžių yra saldūs, jie dažniausiai apibarstomi cukraus pudra

, tikriausiai dėl

cukraus pudros

trūkumo SSRS.

Papasakosime, kaip pasigaminti sovietinius koldūnus namuose.

Pyragaičių ingredientai:

  • Miltai – 500 g;
  • Vanduo – 310 g;
  • Druska – 5 g;
  • Cukrus – 60 g;
  • spaustos mielės – 16 g;
  • Margarinas – 30 g;
  • Kiaušinis – 20 g;
  • Augalinis aliejus – 900 g.

Plikytų keksiukų paruošimas:

Išpilkite miltus ant stalo ir viduryje padarykite įdubimą. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinį ir pusę jo supilkite į kraterį su šiltu vandeniu. Supilkite

druską, cukrų ir mieles ir išminkykite elastingą tešlą

.

Į tešlą įpilkite minkšto margarino, toliau minkykite 5-10 min.

Rekomenduojame:  Tiesiog į verdantį vandenį įpilkite majonezo. Minkšti ir purūs bulvių paplotėliai: mano vyrui jie patiks

Ištepkite indą augaliniu aliejumi, sudėkite į jį tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite 1,5 val. Išminkykite tešlą ir padalykite į 20-25 g gabalėlius.

Galite gaminti didesnius koldūnus, tuomet gabalėliai turėtų būti po 40-45 g. Tešlą geriau minkyti ant aliejumi patepto stalo.

Suformuokite rutuliukus ir palikite 10 minučių po rankšluosčiu. Tada rutuliukuose padarykite skylutes ir palikite koldūnus 10 minučių pailsėti.

Советские пышки: вкусные и хрустящие. Простой рецепт, чтобы приготовить дома.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų iki 180 laipsnių temperatūros. Iškepkite koldūnus ir kepkite po porą minučių iš abiejų pusių.

Советские пышки: вкусные и хрустящие. Простой рецепт, чтобы приготовить дома.

Aliejaus temperatūrą galite patikrinti mediniu pagaliuku, aliejus turi būti putojantis.

Советские пышки: вкусные и хрустящие. Простой рецепт, чтобы приготовить дома.

Iškepusius koldūnus rekomenduojame apibarstyti cukraus pudra.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *