Sekite mus Facebook'e!
Salotos su šprotais – tai patiekalas, tapęs neatsiejama rusų virtuvės dalimi ir pelnytai sulaukiantis populiarumo ant šventinių stalų.
Salotos su šprotais pasižymi ne tik maloniu skoniu, bet ir gražia, apetitą žadinančia išvaizda, todėl puikiai tinka patiekti per jubiliejus, Naujųjų metų šventes ir kitas šventes.
Šprotai, kaip pagrindinis salotų ingredientas, yra konservuota žuvis, dažniausiai iš silkių šeimos, pasižyminti būdingu aromatu ir skoniu, kuris puikiai papildo įvairius komponentus.
Papasakosime, kaip paruošti salotas su šprotais
.
Ingredientai: šprotai, šprotai, šprotai, šprotai, šprotai, šprotai, šprotai, šprotai:
- Bulvės – 1 vnt;
- Šprotai – 240 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Obuolių sidro actas – 2 šaukšteliai;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Morkos – 1 vnt;
- Sūris – 80 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Majonezas;
- Žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- krapų – saujelė.
Salotų su šprotais paruošimas:
Šprotus supjaustykite kubeliais, sumaišykite su druska, cukrumi, actu ir verdančiu vandeniu. Palikite svogūnus marinuotis 10-15 min.
Salotinės dugną patepkite lašeliu majonezo, į jį įtrinkite virtas bulves, sluoksnį sutrinkite. Bulves apliekite majonezu, atskirame dubenyje sumeskite šprotus
. Į šprotų masę galite įpilti augalinio aliejaus. Ant bulvių sluoksnio sudėkite šprotų masę, tada marinuotus svogūnus
. Svogūnų sluoksnį ištepkite majonezu, stambia tarka sutarkuokite morkas. Morkų sluoksnį šiek tiek patampykite, ištepkite majonezu
. Ant morkų sluoksnio įtrinkite virtus kiaušinius, tolygiai paskirstykite paviršiuje ir uždenkite majonezo tinkleliu. Ant kiaušinių sluoksnio sutarkuojamas sūris.
Salotos papuošiamos žaliaisiais svogūnais, krapais ir likusiais šprotais. Gaunasi skanios ir neįprastos šventinės salotos.
