Sekite mus Facebook'e!
Mums tai buvo savaitgalio patiekalas. Kai visa šeima neskuba į darbą, mokyklą ar koledžą, pusryčiaudavome kartu.
Nors tai saugu gaminti darbo dienomis, jis paruošiamas greitai – iš viso apie 5 minutes – todėl darbo dienomis jis gali būti tikras išsigelbėjimas.
Pusryčiai pasirodo sotūs ir skanūs.

Būtini produktai:
- 1 kepalas duonos (supjaustytas)
- 500 g kumpio
- 300 g sūrio
- 3 pomidorai
- 5 kiaušiniai
- 200 ml pieno
- 150–200 g sviesto
Virimo procesas:
- Pomidorus ir kumpį supjaustykite plonais žiedais
- Sūrį sutarkuokite ant rupios trintuvės
- Kepalą supjaustome gabalėliais neperpjaudami iki galo, kad visi gabalėliai susijungtų į vieną kepalą.
- Visus duonos riekelius aptepkite sviestu.
- Taip pat sutepame kepimo formą, į kurią dėsime kepalą.
- Įdėkite kepalą į keptuvę
- Į duonos gabalėlių tarpus įdėkite kumpio ir pomidoro gabalėlį.
- Dubenyje išplakite kiaušinius ir pieną. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Užpilkite kiaušinių ir pieno mišinį ant duonos. Viršų pabarstykite sūriu.
- Kepame duoną 35 minutėms į iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Patiekalas paruoštas, kai paruduos, o omletas iškepęs.
- Patiekite karštą patiekalą ant stalo ir mėgaukitės pusryčiais.Skanaus!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

