Sekite mus Facebook'e!
„Milka” tortas su biskvitu ir šokoladiniu ganache – tai desertas, sukurtas tikriems sodraus šokolado skonio žinovams. Jame dera erdvūs biskvitai, sviestinis kremas ir šokoladinis ganache, todėl jis ypač švelnus ir kvapnus
. Dėl tokio tekstūrų ir
skonių
derinio tortas tampa ne tik estetiškai patrauklus, bet ir išties šventiškas.
Jis idealiai tinka šeimos arbatėlėms, taip pat ypatingoms progoms – šventėms, gimtadieniams ir kitiems renginiams, kai svarbu skonis ir įspūdis.
Papasakosime, kaip pagaminti „Milka” tortą
Biskvito ingredientai:
- Miltai – 200 g;
- Kakavos milteliai – 40 g;
- Soda – 1 šaukštelis;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- Cukrus – 220 g;
- Augalinis aliejus – 50 g;
- Pienas – 150 ml;
- Verdantis vanduo – 180 ml;
Šokoladinio kremo ingredientai:
- Šokoladas: juodasis šokoladas – 170 g;
- grietinėlės (33 %) – 170 ml.
Kremo ingredientai:
- Baltasis šokoladas – 160 g;
- Pienas – 90 ml;
- Sviestas – 30 g;
- Želatina – 10 g;
- Vanduo – 50 ml;
- grietinėlė (33 %) – 300 g.
Ganšo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Juodasis šokoladas – 110 g;
- grietinėlės (33 %) – 150 g.
Milka pyrago paruošimas:
Sumaišykite miltus su kakavos milteliais, soda ir kepimo milteliais. Į kiaušinius
supilkite
druską ir cukrų, plakite 7 minutes iki baltų putų
. ½ birių produktų supilkite į kiaušinių masę, supilkite augalinį aliejų ir pieną, išmaišykite. Į mišinį supilkite antrąją birių produktų dalį, išmaišykite ir supilkite statų verdantį vandenį. Supilkite
tešlą į formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-55 min. Glajui prie kremo juodąjį šokoladą sumaišykite su karšta grietinėle, maišykite, kol gausite šokolado masę.
Kremui užpilkite želatiną vandeniu ir palikite išbrinkti
.
Tuo tarpu baltąjį šokoladą ištirpinkite su šiltu pienu ir į mišinį supilkite ištirpintą sviestą.
Išbrinkusią želatiną
ištirpinkite
mikrobangų krosnelėje ir sumaišykite su baltojo šokolado ir sviesto mišiniu. Grietinėlę atskirai išplakite iki purumo, supilkite į ją baltojo šokolado, sviesto ir želatinos mišinį, išmaišykite.
Biskvitą padalykite į 3 vienodus tortus
.
Vieną tortą dėkite ant konditerinės formos dugno, ant jo užtepkite ½ kremo.
½ iš
anksto paruošto šokoladinio ganšo
užtepkite
ant kremo salelėse. Ant kremo sluoksnio dėkite antrąjį paplotėlį, aptepkite jį kremu ir padarykite šokoladinio ganšo taškelius.
Ant kremo sluoksnio dėkite trečiąjį paplotėlį. Dėkite tortą į šaldytuvą 2-3 valandoms, kad kremo sluoksnis sustingtų. Tuo tarpu karštoje grietinėlėje ištirpinkite juodąjį šokoladą ir 1 valandą atšaldykite mišinį šaldytuve.
Mišinį išplakite iki purumo ir šiuo ganache aptepkite visą tortą. Rezultatas – skanus šokoladinis Milka tortas su kreminiu sluoksniu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
