„Milka” tortas su biskvitu ir šokoladiniu ganache – tai desertas, sukurtas tikriems sodraus šokolado skonio žinovams. Jame dera erdvūs biskvitai, sviestinis kremas ir šokoladinis ganache, todėl jis ypač švelnus ir kvapnus
. Dėl tokio tekstūrų ir
skonių
derinio tortas tampa ne tik estetiškai patrauklus, bet ir išties šventiškas.
Jis idealiai tinka šeimos arbatėlėms, taip pat ypatingoms progoms – šventėms, gimtadieniams ir kitiems renginiams, kai svarbu skonis ir įspūdis.
Papasakosime, kaip pagaminti „Milka” tortą
Biskvito ingredientai:
- Miltai – 200 g;
- Kakavos milteliai – 40 g;
- Soda – 1 šaukštelis;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- Cukrus – 220 g;
- Augalinis aliejus – 50 g;
- Pienas – 150 ml;
- Verdantis vanduo – 180 ml;
Šokoladinio kremo ingredientai:
- Šokoladas: juodasis šokoladas – 170 g;
- grietinėlės (33 %) – 170 ml.
Kremo ingredientai:
- Baltasis šokoladas – 160 g;
- Pienas – 90 ml;
- Sviestas – 30 g;
- Želatina – 10 g;
- Vanduo – 50 ml;
- grietinėlė (33 %) – 300 g.
Ganšo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Juodasis šokoladas – 110 g;
- grietinėlės (33 %) – 150 g.
Milka pyrago paruošimas:
Sumaišykite miltus su kakavos milteliais, soda ir kepimo milteliais. Į kiaušinius
supilkite
druską ir cukrų, plakite 7 minutes iki baltų putų
. ½ birių produktų supilkite į kiaušinių masę, supilkite augalinį aliejų ir pieną, išmaišykite. Į mišinį supilkite antrąją birių produktų dalį, išmaišykite ir supilkite statų verdantį vandenį. Supilkite
tešlą į formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-55 min. Glajui prie kremo juodąjį šokoladą sumaišykite su karšta grietinėle, maišykite, kol gausite šokolado masę.
Kremui užpilkite želatiną vandeniu ir palikite išbrinkti
.
Tuo tarpu baltąjį šokoladą ištirpinkite su šiltu pienu ir į mišinį supilkite ištirpintą sviestą.
Išbrinkusią želatiną
ištirpinkite
mikrobangų krosnelėje ir sumaišykite su baltojo šokolado ir sviesto mišiniu. Grietinėlę atskirai išplakite iki purumo, supilkite į ją baltojo šokolado, sviesto ir želatinos mišinį, išmaišykite.
Biskvitą padalykite į 3 vienodus tortus
.
Vieną tortą dėkite ant konditerinės formos dugno, ant jo užtepkite ½ kremo.
½ iš
anksto paruošto šokoladinio ganšo
užtepkite
ant kremo salelėse. Ant kremo sluoksnio dėkite antrąjį paplotėlį, aptepkite jį kremu ir padarykite šokoladinio ganšo taškelius.
Ant kremo sluoksnio dėkite trečiąjį paplotėlį. Dėkite tortą į šaldytuvą 2-3 valandoms, kad kremo sluoksnis sustingtų. Tuo tarpu karštoje grietinėlėje ištirpinkite juodąjį šokoladą ir 1 valandą atšaldykite mišinį šaldytuve.
Mišinį išplakite iki purumo ir šiuo ganache aptepkite visą tortą. Rezultatas – skanus šokoladinis Milka tortas su kreminiu sluoksniu.