Sekite mus Facebook'e!
Šokoladiniai pyragai visada buvo brangūs, nes jų sudėtyje yra kakavos ir šokolado. Tačiau anksčiau tokie tortai galėjo per daug pabrangti. XVIII ir XIX a. net nedidelis šokolado priedas į biskvitą padidindavo torto kainą maždaug 20-30 %. Šokoladinį tortą galėjo sau leisti įsigyti tik turtingieji
. Dėl elito susižavėjimo šokoladiniai tortai buvo gaminami beveik visose šalyse. Konditeriai stengėsi į tortus įmaišyti naujų skonių. Pavyzdžiui, jie pridėdavo citrinos žievelės, obuolių ir kakavos kremą derindavo su kremu
. Pasigaminkime
grietinės
šokoladinį tortą savo virtuvėje.
Ingredientai: 1:
- Sudedamosios dalys: Cukrus – 200 g;
- Kefyras – 200 ml;
- Miltai – 200 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Kakava – 2 šaukštai;
- Druska – žiupsnelis;
- Sviestas – 1 valgomasis šaukštas;
- grietinė – 500 ml;
- cukraus pudros – 100 g;
- grietinės tirštiklis – 2 šaukštai.
Paruošimas:
Į miltus ir kakavą persijokite miltus, suberkite cukrų, druską ir raugą, išmaišykite. Į miltus įmuškite kiaušinį, supilkite kefyrą ir ištirpintą sviestą, išsukite mikseriu iki vientisos masės.
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite
į ją
tešlą
.
Biskvitą kepkite daugkartinėje keptuvėje arba orkaitėje 40 minučių.
Kremui sumaišykite cukraus pudrą ir tirštiklį, supilkite į grietinę ir išmaišykite mentele.
Iškepusį biskvitą išimkite iš formos ir atvėsinkite
. Biskvitą uždenkite lėkšte arba tešlos formos dugnu. Pašalinkite nelygius biskvito kraštus aplink kontūrą, atraižas susmulkinkite
. Padalykite biskvitą į du pyragėlius, vieną įdėkite į tešlos žiedą. Aptepkite pyragą ½ kremo, išlyginkite paviršių ir uždenkite antruoju pyragu.
Torto viršų aptepkite likusiu kremu
ir palikite šaldytuve 2-3 valandoms.
Pabarstykite tortą biskvito trupiniais.
Jei norite, tortą galite papuošti šokoladiniu glajumi. Tai puikus šokoladinis tortas arbatos vakarėliui.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
