Sekite mus Facebook'e!
Šokoladinė dešra – tai desertas, kurį sudaro smulkinti sausainiai, sviestas, kakava ir kondensuotas pienas. Viskas sumaišoma, suformuojama į dešrelę ir laikoma šaldytuve
. Nėra tikslių duomenų, kas ir kada išrado šokoladinę dešrelę. Kulinarijos istorikai mano, kad šokoladinė dešra buvo populiari dar SSRS. Šiandien yra daug šokoladinės dešros receptų. Jie gali būti ir paprasti, ir sudėtingi. Šokoladinė dešra yra populiari Rusijoje ir kitose buvusios SSRS šalyse.
Papasakosime, kaip pasigaminti šokoladinę dešrą.
Ingredientai: 1:
- sausainiai – 400 g;
- kondensuotas pienas – 380 g;
- graikiniai riešutai – 100 g;
- sviestas – 150 g;
- kakavą – 3 valgomieji šaukštai.
Šokoladinės dešros paruošimas:
Sumaišykite sausainius ir graikinius riešutus iki smulkių trupinių. Į riešutų ir sausainių mišinį supilkite kondensuotą pieną ir ištirpintą sviestą
. Į masę supilkite kakavą ir gerai išmaišykite
.
Masę sudėkite į maistinę plėvelę ir suformuokite dešrelę.
Užklijuokite plėvelės galus ir įdėkite dešrelę į šaldytuvą 3 valandoms.
Gauname paprastą desertą iš SSRS. Į mišinį taip pat galima įmaišyti kitų riešutų, karamelės ir kitų saldumynų. Bet kuriuo atveju pagaminsite puikų naminį desertą visai šeimai.
