Smėlio sausainiai su beza – tai puikus, tačiau lengvai pagaminamas skanėstas, kuriame dera trapus pagrindas ir lengva, lengva beza. Šis desertas ypač patinka tiems, kurie vertina tekstūrų kontrastą: traški smėlinė tešla ir švelni saldi baltymų kepurėlė sukuria harmoningą skonį.
Šio tipo sausainiai dažnai asocijuojasi su geriausiu namų kepiniu – kvapniu, jaukiu. Jį galima patiekti prie arbatos, pasiimti į svečius arba paruošti šventiniam stalui. O dėl savo elegancijos jis puikiai atrodo net dovanų dėžutėje.
Papasakosime, kaip paruošti sausainius su meringe
.
Ingredientai: 1:
- Sudedamosios dalys: miltai – 200 g;
- sviesto – 100 g;
- tryniai – 2 vnt;
- grietinė – 50 g;
- druskos – 1 žiupsnelis;
- graikiniai riešutai – 50 g;
- baltymai – 2 vnt;
- cukraus – 100 g;
- vanilinio cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- kukurūzų krakmolo – 1 valgomasis šaukštas;
- citrinos rūgšties – 1/4 šaukštelio.
Sausainių su meringe paruošimas:
Miltus sumalame su šaltu sviestu, į trupinius įmaišome trynius, grietinę ir druską.
Iš
tešlos
išminkome
didelius, nelipnius rutuliukus ir
padalijame tešlą į 23-25 g gabaliukus
.
Suktinukus paliekame šaldytuve 1 valandai po celofanu
. Graikinius riešutus susmulkiname peiliu. Kiaušinių baltymus sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kukurūzų krakmolu, plakite, kol pasidarys putos
. Į baltymus palaipsniui supilkite cukrų, plakite, kol masė taps balta ir stabili. Į mišinį supilkite krakmolą, toliau plakite, į beeringą suberkite graikinius riešutus.
Kiekvieną blokelį iškočiokite į plonus tešlos skritulius
.
Padalykite apskritimus į 5 sektorius, į vidurį įdėkite po šaukštelį beeringės.
Surinkite sektorius prie bezos viršaus, šiek tiek užlenkite galus, suformuokite žiedelius.
Kepkite sausainius 200 laipsnių temperatūroje 10-12 minučių.
Gausite neįprastus sausainius su rožės formos mergele. Baigiant desertą galima pabarstyti cukraus pudra.