Sekite mus Facebook'e!
Skumbrė yra riebi jūrų žuvis, kurioje gausu omega-3 riebalų rūgščių, vitaminų D ir B12 bei mineralų, tokių kaip selenas, fosforas, kalis ir cinkas. Be to, skumbrė turi omega-3 riebalų rūgščių. Jos padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje, gerina širdies ir kraujagyslių bei smegenų veiklą, mažina depresijos ir artrito riziką.
Vitaminas D padeda įsisavinti kalcį ir fosforą, kurie būtini sveikiems kaulams ir dantims. Jis taip pat atlieka svarbų vaidmenį imuninėje sistemoje.
B grupės vitaminai dalyvauja medžiagų apykaitoje, nervų sistemoje ir kraujo kūnelių formavimesi.
Skumbrė gali būti valgoma įvairiomis formomis: kepta, kepta, sūdyta arba rūkyta.
Papasakosime, kaip paruošti šią žuvį pagal Murmansko receptą
.
Ingredientai: 1:
- Skumbrė – 3 vnt;
- Druska – 2 šaukšteliai;
- Cukrus – 2 šaukšteliai;
- maltų juodųjų pipirų – 1 šaukštelis;
- krapų – ryšulėlis;
- česnakas – 3 skiltelės;
- nerafinuotas aliejus – 3 šaukštai.
Skumbrės gaminimas Murmansko stiliumi:
Žuvį vertikaliai padalykite į dvi dalis, pašalinkite kaulus ir juodą plėvelę, išvalykite vidų.
Susmulkinkite krapus, sutrinkite česnaką, sumaišykite blenderiu su augaliniu aliejumi. Vieną žuvies filė dalį pabarstykite druska, cukrumi ir juodaisiais pipirais.
Tą pačią žuvies dalį aptepkite krapų ir česnakų mišiniu.

Uždenkite turinį antrąja filė dalimi, sandariai suvyniokite į maistinę plėvelę.

Belieka įdėti žuvį 12 val. į šaldytuvą, kol užšals.

Gaunasi skani skumbrė Murmansko būdu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


