Sekite mus Facebook'e!
Neįtikėtinai skanu!
Namuose iškepti skumbrę , gražią ir auksinę, be specialios rūkyklos ir naudojant „skystus dūmus“, yra tikra! Vidutiniškai sūri, aromatinga su minkšta odele, kurios nereikia nulupti, pagal šį receptą skumbrė užkariaus tokių užkandžių mėgėjų širdis.
Šios žuvies skonis kuo artimesnis rūkytai, o paruošimas negalėjo būti lengvesnis!
Skumbrė svogūnų lukštuose
SUDEDAMOSIOS DALYS
- 1 skumbrė
- sauja svogūnų lukštų
- 5 šaukštai druskos
- 1 l vandens
PARUOŠIMAS
- Užpilkite svogūnų lukštus vandeniu ir uždėkite ant ugnies. Įberkite druskos ir užvirinkite.
- Įdėkite žuvį į verdantį sūrymą ir virkite ant silpnos ugnies lygiai 3 minutes.
- Išimkite skumbrę ir sūrymą, leiskite skysčiui nuvarvėti, atvėsinkite. Žuvis paruošta valgyti!
Nepaisant paruošimo paprastumo, šios žuvies atsiliepimai tik entuziastingi. Patiekite ją su virtomis bulvėmis, šviežių sezoninių daržovių salotomis arba tiesiog su žalumynais ir citrinos skiltelėmis.
Pasidalinkite šiuo paprastu receptu su draugais – sulauksite dėkingumo jūros!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
