Sekite mus Facebook'e!
Silkės užkandis ant ruginės duonos yra paprastas, bet gardus patiekalas, puikiai tinkantis bet kokiai progai. Silkės, kiaušinių, žolelių ir ruginės duonos derinys yra klasikinis naminis patiekalas.
Šie užkandžiai kilę iš Šiaurės Europos ir slavų šalių. Silkė visada buvo populiari šalto klimato šalyse. Ji buvo sūdyta ir valgoma su duona, svogūnais ir sviestu. Šis ingredientų derinys tapo pagrindiniu žmonių mitybos raciono elementu. Laikui bėgant, silkės užkandžiai tapo pagrindiniu vaišių ir kulinarinės klasikos patiekalu.
Įdomu tai, kad Nyderlanduose vyksta silkių festivalis, vadinamas „Vlaggetjesdag“. Šią dieną žmonės pirmą kartą ragauja šviežiai sūdytos žuvies. Todėl įprasta šiai šventei ruošti įvairius silkių užkandžius.
Sudedamosios dalys:
- lengvai sūdyta silkė – 1 vnt.;
- ruginė duona – 6 riekelės;
- Prancūziškos grūdėtos garstyčios;
- krapai.
- virti kiaušiniai – 4 vnt.;
- žalieji svogūnai;
- druska;
- majonezas.
Silkių užkandžio paruošimas:
Smulkiai supjaustykite kietai virtus kiaušinius, susmulkinkite laiškinius svogūnus ir sumaišykite ingredientus. Kiaušinių mišinį pagardinkite druska ir majonezu.
Kiekvieną duonos riekę padalinkite per pusę ir paskrudinkite abi puses karštoje, sausoje keptuvėje. Ant duonos užtepkite kiaušinių mišinio.
Ant kiekvieno sluoksnio uždėkite po arbatinį šaukštelį garstyčių sėklų. Silkės filė supjaustykite mažais gabalėliais ir uždėkite ant garstyčių.

Papuoškite užkandį krapais ir patiekite. Šis greitas silkių užkandis yra paruoštas.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


