Sekite mus Facebook'e!
Kotletai yra vienas mėgstamiausių ir jaukiausių namų ruošos patiekalų, su kuriuo daugelis žmonių prisimena vaikystę, šeimos vakarienes ir namus užpildančius aromatus. Šiuos raugintus ir apetitą žadinančius pyragėlius iš maltos mėsos – jautienos, kiaulienos, vištienos ar jų derinio – kiekviena šeimininkė ruošia savaip.
Kepti keptuvėje iki auksinės plutelės arba kepti orkaitėje kotletai džiugina sultingu skoniu ir universalumu: juos galima patiekti su bulvių koše, grikiais, makaronais ar šviežiomis daržovėmis.
Klasikiniai naminiai kotletai – tai ne tik maistas, bet ir jaukumo bei rūpestingumo ženklas. Jie gali pasotinti ir sušildyti, sukeldami sotumo ir komforto jausmą.
Sudedamosios dalys:
- maltos mėsos – 900 g;
- duona – 1 riekė;
- pienas – 150 ml;
- svogūnas – 200 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- džiūvėsėlių – 100 g.
Kotletų paruošimas:
Išmirkykite duoną piene, šiek tiek apskrudinkite ir sumalkite blenderiu arba mėsmale. Duonos masę sudėkite į maltą mėsą, įberkite druskos ir pipirų
. Svogūną susmulkinkite mėsmale ir taip pat sudėkite į maltą mėsą, įmuškite kiaušinį, visus komponentus sumaišykite iki vientisos masės. Suformuokite nedidelius kotletukus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
Keptuvėje kepkite kotletukus, kol iš abiejų pusių įgaus auksinę plutelę.
Gausite sultingus ir skanius kotletukus.
Tai klasikinis receptas, kuris tiks ir paprastiems pietums, ir šventiniam stalui.
