Sekite mus Facebook'e!
Šoninė yra sūdyta ir rūkyta kiauliena. Nėra tikslios informacijos, kas ir kada išrado lašinius. Tačiau galima daryti prielaidą, kad šis produktas atsirado, kai žmonės pradėjo kaupti mėsos atsargas.
Šoninė buvo populiari senovės Romoje
.
Romėnai sūdydavo ir rūkydavo kiaulieną, kad ji išliktų šviežia. Viduramžiais lašiniai išpopuliarėjo Europoje. Tuo metu jis buvo ruošiamas iš kiaulienos, druskos ir prieskonių.
Dabar jis naudojamas įvairiems patiekalams gaminti. Papasakosime, kaip pasigaminti suktinukus su šonine ant bulvių pagalvės.
Ingredientai: 1:
- Kiaulienos nugarinė – 1 kg;
- kreminis sūris – 200 g;
- česnako – 3 skiltelės;
- petražolių – ryšulėlis;
- šoninė – 10 juostelių;
- bulvės – 1 kg;
- ciberžolė – 1 šaukštelis;
- itališkos žolelės – 1 šaukštelis;
- paprikos – 1 šaukštelis;
- džiovintų česnakų – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- Teriyaki padažas;
- sezamo sėklos.
Suktinukų su šonine paruošimas:
Supjaustykite nugarinės kepsnius maždaug 1 cm storio gabalėliais, uždenkite juos maistine plėvele. Plaktuvu muškite kepsnius, kol jie taps plonesni.

Iš abiejų pusių kepsnius pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite. Į kreminį sūrį įspauskite česnako skilteles, suberkite prieskonius ir smulkintas petražoles, išmaišykite.
Kiekvieną kepsnį
aptepkite
sūriu, suvyniokite įdarą į suktinuką
.
Kiekvieną suktinuką apvyniokite šonine.


Kiekvieną nuluptą bulvę supjaustykite griežinėliais, pasūdykite, pabarstykite ciberžole, itališkomis žolelėmis, paprika, česnakų milteliais, džiovintais česnakais, apšlakstykite augaliniu aliejumi ir sumaišykite rankomis.
Bulves sudėkite į kepimo indą
.
Uždenkite bulves folija ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių. Tada ant bulvių pagalvės sudėkite suktinukus, po folija kepkite dar 30 minučių.

Iškepusius suktinukus aptepkite terijakio padažu ir apibarstykite sezamo sėklomis. Kepkite be folijos 220 laipsnių temperatūroje 5-7 minutes.
Gausite sultingus šoninės suktinukus su sūriu.

Jie dera su bulvių plokštainiu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


