Sekite mus Facebook'e!
Yra nemažai sriubų variantų. Įvairiose šalyse žmonės naudoja skirtingas sriubas. Karštose šalyse sriubos skirtos kūno temperatūrai sumažinti. Tai reiškia, kad daugiausia ruošiami šalti patiekalai
. Šalyse, kuriose žiema atšiauri, sriubos atlieka panašią funkciją. Tik šis patiekalas sušildo šaltyje ir sniege esančius žmones.
sriubų būna įvairių. Jos ruošiamos ir iš žuvies, ir iš mėsos. Yra vegetariškų sriubų – visiškai iš daržovių.
Svarbia bet kurios sriubos dalimi laikomas sultinys. Jame yra daug naudingų medžiagų. Papasakosime, kaip išvirti gardžią sriubą su česnakų galuškėmis.
Sriubos su česnakiniu galušku ingredientai:
- Vištienos sultinys – 3 litrai;
- Vištienos;
- Morkos – vnt;
- Svogūnai – vnt;
- Augalinis aliejus – 50 g;
- Sviestas – 50 g;
- Bulvės – 6 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- cukraus – pagal skonį;
Tešla galuškėms:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- miltai – 120 g;
- druskos – žiupsnelis;
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- Vandens – 1 valgomasis šaukštas;
Haluškių įdaro sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: česnakas – 3 skiltelės;
- augalinis aliejus – 30 ml;
- itališki prieskoniai;
- druskos – žiupsnelis.
Sriubos su galuškėmis paruošimas:
Išvirkite sultinyje vištieną, nulupkite odą ir kaulus, padalykite į mažus gabalėlius. Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais
. Bulves suberkite į verdantį sultinį, virkite 10-15 min. uždengę dangčiu. Morkas sutarkuokite mažomis tarkavimo grotelėmis, svogūnus supjaustykite mažais kubeliais
. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite augalinio aliejaus. Keptuvėje pakepinkite svogūnus ir morkas, nepamirškite pabarstyti pipirais ir druska.
Tešlai paruošti dubenyje sumaišykite kiaušinius su druska, vandeniu ir augaliniu aliejumi, suplakite. Palaipsniui į kiaušinių mišinį supilti miltus, išminkyti tešlą
ir palikti ją celofane
.
Tuo tarpu padažui česnako skilteles išspauskite per presą atskirame dubenyje. Į juos suberkite itališkas žoleles ir druską, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.
Tešlą iškočiokite stačiakampiu plonu sluoksniu. Aptepkite tešlą česnakiniu padažu, stengdamiesi, kad jis nesiektų 1 cm iki krašto.
Suvyniokite tešlą į ritinėlį su padažu viduje.
Į sriubą įberkite prieskonių pagal skonį ir lauro lapą
.
Sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas, vištieną, išmaišykite.
Ploną tešlos ritinėlį padalykite į nedidelius gabalėlius, sudėkite į verdančią sriubą.
Uždenkite sriubos puodą dangčiu ir virkite 7 minutes.
Išvirus rekomenduojama sriubą pabarstyti krapais ir petražolėmis. Pasirodo, tai puiki sriuba žiemos laikotarpiui.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
