Sekite mus Facebook'e!
Šio pyrago paslaptis slypi tinkamame tešlos ir įdaro balanse. Riešutai suteikia pagrindui tirštumo ir sodrumo, kakava – skonio gilumo, o slyvos kepamos virsta sultingu, šiek tiek rūgštelės turinčiu sluoksniu. Pyragas tinka tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui.

Sudedamosios dalys:
4 dideli kiaušiniai
200 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus arba vanilinio cukraus
100 ml augalinio aliejaus
100 ml pieno
2 šaukštai kakavos
200 g persijotų kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (arba 1 arbatinis šaukštelis sodos)
100 g nuluptų skrudintų lazdyno riešutų
1 kg prinokusių slyvų
1 arbatinis šaukštelis malto cinamono
Paruošimas:
Kiaušinius po vieną išmuškite į atskirus indelius, tada sudėkite į didelį dubenį. Suberkite cukrų ir vanilę, išplakite mikseriu iki purumo ir purumo. Supilkite sviestą ir pieną, išmaišykite. Persijokite kakavą, miltus ir kepimo miltelius, palaipsniui įmaišykite į skystą mišinį, minkydami vientisą tešlą.

Lazdyno riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, kol jie taps kvapnūs, nulupkite ir sutrinkite trintuvu iki trupinių. Suberkite riešutus į tešlą ir išmaišykite. Paruoškite 32 cm skersmens apvalią kepimo formą, patepkite aliejumi. Išdėliokite tešlą, išlyginkite ir pabarstykite cinamonu, neįmaišydami į masę.

Slyvas nuplaukite, nusausinkite, išimkite kauliukus ir perpjaukite pusiau. Puseles odele į viršų išdėliokite ant viso tešlos paviršiaus, lengvai prispausdami. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, patikrindami, ar jos yra paruoštos, iešmeliu.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


