Sekite mus Facebook'e!
Šio pyrago paslaptis slypi tinkamame tešlos ir įdaro balanse. Riešutai suteikia pagrindui tirštumo ir sodrumo, kakava – skonio gilumo, o slyvos kepamos virsta sultingu, šiek tiek rūgštelės turinčiu sluoksniu. Pyragas tinka tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui.

Sudedamosios dalys:
4 dideli kiaušiniai
200 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus arba vanilinio cukraus
100 ml augalinio aliejaus
100 ml pieno
2 šaukštai kakavos
200 g persijotų kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (arba 1 arbatinis šaukštelis sodos)
100 g nuluptų skrudintų lazdyno riešutų
1 kg prinokusių slyvų
1 arbatinis šaukštelis malto cinamono
Paruošimas:
Kiaušinius po vieną išmuškite į atskirus indelius, tada sudėkite į didelį dubenį. Suberkite cukrų ir vanilę, išplakite mikseriu iki purumo ir purumo. Supilkite sviestą ir pieną, išmaišykite. Persijokite kakavą, miltus ir kepimo miltelius, palaipsniui įmaišykite į skystą mišinį, minkydami vientisą tešlą.

Lazdyno riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, kol jie taps kvapnūs, nulupkite ir sutrinkite trintuvu iki trupinių. Suberkite riešutus į tešlą ir išmaišykite. Paruoškite 32 cm skersmens apvalią kepimo formą, patepkite aliejumi. Išdėliokite tešlą, išlyginkite ir pabarstykite cinamonu, neįmaišydami į masę.

Slyvas nuplaukite, nusausinkite, išimkite kauliukus ir perpjaukite pusiau. Puseles odele į viršų išdėliokite ant viso tešlos paviršiaus, lengvai prispausdami. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, patikrindami, ar jos yra paruoštos, iešmeliu.

