Sekite mus Facebook'e!
Gaminant keksiukus daugeliui atrodo, kad šio deserto kilmė yra suprantama. Keksiukai, kaip kepiniai, siejami su Anglija. Tačiau tai klaidinga nuomonė. Tiesa ta, kad keksiukai atsirado senovės Romoje. Žinoma, keksiukų kepimo būdas senovėje skyrėsi nuo šiuolaikinio. Tačiau keksiukų kepimo pradžia buvo padėta gerokai anksčiau nei susikūrė Anglija.
Antrasis keksiukų gimimas kulinarijos istorijoje įvyko viduramžiais
.
Tuomet į Europą pradėtas gabenti cukranendrių cukrus, kuris konditeriams padėjo įgyti naujų kepinių ir desertų ruošimo būdų. Pradėti kepti nauji keksiukai. Anglijos virėjai šioje srityje buvo puikūs
. Pasigaminkime aromatinių varškės keksiukų kartu.
Varškės keksiukų ingredientai:
- Varškė – 200 g;
- grietinės – 60 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 80 g;
- sviestas – 40 g;
- druskos – žiupsnelis;
- miltų – 170 g;
- kildinimo medžiagos – 1 šaukštelis;
- sodos – žiupsnelis;
- sultenių – 80 g.
Varškės keksiukų paruošimas:
Sumaišykite varškę su grietine, kiaušiniais, cukrumi ir druska. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į varškės masę, gerai išmaišykite
. Atskirai sumaišykite miltus su kepimo soda ir kepimo milteliais, dalimis persijokite į varškės masę. Greitai užminkykite vientisą tešlą
. Nuplaukite ir nusausinkite rūgštynes, suberkite į tešlą ir išmaišykite. Tešlą paskirstykite į ⅔ keksiukų formelių.
Keksiukus kepkite 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį.
Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar keksiukai jau paruošti.
Į keksiukus taip pat galite įdėti šokolado drožlių arba vaisių.
Namuose gausite purius, erdvius keksiukus.
Nuotraukos ir originalaus recepto autorius youtube.com kanalas: Cooking with Tanya 2.0

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
