Sekite mus Facebook'e!
Tešlos užtepėlės – tai įvairios tešlos, tepamos ant duonos, krekerių ar daržovių. Jie gali būti saldūs arba sūrūs, o jų sudėtis priklauso nuo įvairių pasaulio šalių kultūrinių ir kulinarinių tradicijų
. Prancūzijoje paplitę kreminio sūrio užtepėlės, pavyzdžiui, brie arba camembert.
Italijos virtuvėje galima rasti daugybę užtepėlių variantų, įskaitant bazilikų ir kedro riešutų pesto, pomidorų passata padažą arba mocarelą su pomidorais ir bazilikais
. Artimuosiuose Rytuose paplitęs humusas, tehina (sezamų pasta) ir babaganoush (baklažanų užkandis). Šios užtepėlės dažnai patiekiamos su pita duona arba pita duona
. Pasigaminkime naminę paprastą pusryčių užtepėlę.
Ingredientai: 1:
- lydytas sūris – vnt;
- virti kiaušiniai – 2 vnt;
- grietinės – 2 valg. š;
- garstyčių – šaukštelis;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- druskos – žiupsnelis.
Padažo paruošimas:
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Kad būtų lengviau jį sutarkuoti, galite iš anksto įdėti į šaldiklį
. Kietai virtus kiaušinius taip pat
sutarkuokite
stambia tarka. Į mišinį įmaišykite grietinę ir garstyčias, maltų juodųjų pipirų ir druskos
. Visus ingredientus sumaišykite
.
Ant sausos įkaitintos keptuvės šiek tiek paskrudinkite duoną ir užtepkite ant jos masės.

Gaunasi paprastas sotus sumuštinis. Visi šiems pusryčiams skirti produktai yra biudžetiniai ir prieinami.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
