Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai paruošiami labai greitai ir būna minkšti bei skanūs.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
Kiaušinio, 1 vnt.;
– manų kruopų, 600 g;
– cukraus, 140 g; –
pieno, 200 ml; –
augalinio aliejaus, 120 ml;
– raugo, 1 šaukštelis
; – vanilinio cukraus, 1 pakelis
.
Kepimo procesas
Kiaušinį sumaišykite su cukrumi, išplakite ir supilkite augalinį aliejų, išmaišykite.
Supilkite pieną ir išmaišykite. Suberkite
vanilinį cukrų ir kepimo miltelius, dalį manų kruopų, gerai išmaišykite.
Suberkite likusias manų kruopas, išminkykite, uždenkite indą rankšluosčiu ir palikite 1 valandą. Išklokite
skardą pergamentu, dėkite nedidelius tešlos rutuliukus, suplokite juos iš abiejų pusių.
30 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūroje
.
Patarimas: tokioje tešloje galima „paslėpti” riešutą, vyšnią, gabalėlį šokolado – sausainiai išeis dar skanesni. Pabarstykite cukraus pudra.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


