Mėsos pyragai yra tradicinis patiekalas, tvirtai įsišaknijęs daugelio tautų virtuvėje. Tai nedideli mielinės, sluoksniuotos arba neraugintos tešlos gaminiai, pripildyti maltos mėsos, dažnai su svogūnais, prieskoniais ir kartais daržovėmis.
Dėl savo sultingumo ir turtingo skonio pyragaičiai išlieka populiarus pasirinkimas tiek namų, tiek gatvės maistui. Jie gali būti kepami arba kepti, patiekiami karšti arba atšaldyti. Šį universalų patiekalą lengva laikyti ir transportuoti, jis idealiai tinka užkandžiams ar visaverčiam maistui.
Papasakosime, kaip pasigaminti skanius mėsos pyragėlius
Tešlos ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Verdantis vanduo – 350 ml;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Miltai – 700 g;
- augalinis aliejus – 2 valg;
- raugas – 1 šaukštelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Įdaras – 400 g;
- Svogūnai – 4 vnt;
- Bulvės – 2 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Vandens – 50 ml.
Mėsos paplotėlių paruošimas:
Į verdantį vandenį suberkite druską ir pusę viso miltų kiekio, komponentus sumaišykite. Į mišinį suberkite kitą pusę miltų ir kepimo miltelius, rankomis išminkykite tešlą
. Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir toliau minkykite
.
Minkykite tešlą ant stalo, kol taps lygi ir elastinga, palikite ją po dangčiu 15 minučių.
Supjaustykite svogūną ketvirčiais žiedų, sumaišykite su malta mėsa. Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais kubeliais ir sumaišykite su malta mėsa, druska, pipirais ir vandeniu.
Padalykite tešlą į 4 lygias dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į ploną plokštainį
.
Plokštainį patepkite lydytu sviestu ir ant jo dėkite ¼ įdaro, paskirstydami jį po visą paviršių.
Padalykite duonos paplotėlius į dvi lygias dalis ir kiekvieną jų susukite į ritinėlį. Aptepkite paplotėlius kiaušinio tryniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes.
Suktinukai skanūs su mėsos įdaru.
Plona tešla puikiai dera su mėsa, todėl šis patiekalas labai skanus ir sultingas.