Sekite mus Facebook'e!
Kreminiai saldūs pyragai yra bet kurios vaikų šventės, vestuvių, jubiliejaus dalis. Tiesa ta, kad tokie tortai atrodo šventiškai, sodriai ir švelniai
. Kas tiksliai sugalvojo kurti tortus su kremu, nežinoma. Dar senovės Graikijoje ir Romoje buvo kuriami tortai su medaus, pieno, kiaušinių ir kitų komponentų mišiniu. Žinoma, pirmieji tortai toli gražu neprilygo šiuolaikiniams analogams, tačiau jie buvo pirmasis šventinių desertų atsiradimo etapas.
Dabar tortai parduodami bet kurioje parduotuvėje. Tai neatsiejama konditerijos verslo dalis. Egzistuoja daugybė tortų tendencijų.
Papasakosime, kaip patiems paruošti kreminį tortą iš minimalių produktų.
Ingredientų: 1:
- Miltai – 250 g;
- Sviestas – 150 g;
- Cukrus – 70 g;
- grietinė – 400 g;
- cukraus pudros – 4 šaukštai.
Torto paruošimas:
Sviestą pamirkykite miltuose ir patrinkite ant smulkios tarkos. Miltus sumaišyti su sviesto gabaliukais, sumalti į trupinius
. Trupinius sumaišyti su cukrumi, sudėti į keptuvę. Kepkite trupinius ant mažos ugnies, kol taps auksinės spalvos.
4 valgomuosius šaukštus cukraus pudros galite sutrinti blenderiu. Sumaišykite cukraus pudrą ir
grietinę
, plakite mikseriu, kol susidarys šiek tiek matomos viršūnėlės
. ⅓ auksinių trupinių dėkite į tešlos žiedą, aptepkite ⅓ grietinėlės. Taip pakaitomis dėkite trupinių ir kremo sluoksnius.
Iškepus pyragui, tešlos žiedą galite nuimti nuo torto. Rekomenduojame desertą papuošti tarkuotu šokoladu.
