Sekite mus Facebook'e!
Blynai visada buvo laikomi paprastu būdu greitai paruošti pusryčius. Kiekviena šalis turi savo blynus. Tačiau iš esmės visi blynai kilo iš slaviškų blynų. Jie savo ruožtu yra blynų protėviai
. Iš pradžių blynai buvo blynai. Šie nedideli tankūs ir šiek tiek apskrudę blyneliai buvo gaminami, nes trūko keptuvių ir kitų virtuvės reikmenų
. Vėliau keptuvių prototipų ėmė rastis kiekvienos šeimininkės namuose, o blyneliai tapo plonesni ir didesni. Kai kuriomis prielaidomis manoma, kad blynai yra atskira slavų virtuvės patiekalų rūšis ir ji siejama su deive Lada.
Pasigaminkime savo blynus su įdaru iš turimų produktų.
Ingredientai blynams gaminti:
- Šiltas kefyras – 400 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Druska – šaukštelis;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai;
- Miltai – 360 g;
- kepimo soda – ½ šaukštelio;
- Dešra – 200 g;
- Žaliasis svogūnas – 1 ryšulėlis;
- Augalinis aliejus – 150 ml.
Kepinių paruošimas:
Į dubenį su kefyru įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir cukrų, supilkite alyvuogių aliejų ir gerai išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir užminkykite
tešlą. Į tešlą suberkite sodą ir kruopščiai rankomis įmaišykite į tešlą. Dešrą supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite žaliąjį svogūną ir sudėkite į tešlą, išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite 150 ml augalinio aliejaus. Tešlą sudėkite į konditerinį
maišelį ir iš jo į karštą aliejų išspauskite kepinius.
Kepkite po 20-30 sekundžių iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies.
Gausite purias ir minkštas bulvytes. Į recepte pateiktą įdarą galite įdėti sūrio ir česnako.
