Sekite mus Facebook'e!
Paukščio pieno pyragas jau seniai yra tikra klasika, kurią mėgsta absoliučiai visi, net gurmanai. Jis buvo išrastas dar tolimuose aštuntajame dešimtmetyje kaip eksperimentas, kuris pasirodė esąs sėkmingas. Ir nuo to laiko desertas buvo paįvairintas visiškai skirtingais receptais. Vienas skaniausių variantų laikomas pyragu su grietinėle. Toks pyragas gaunasi ne tik skanus, bet ir aromatingas, minkštas ir erdvus.
Ingredientai tortui paruošti:

- 200 gramų juodojo šokolado;
- pienas 50 ml kiekyje;
- kakavos miltelių 2 šaukštų kiekiu;
- 4 kiaušiniai;
- grietinėlė 300 ml kiekio;
- kepimo milteliai 1 valgomojo šaukšto kiekiu;
- kvietiniai miltai 200 gramų;
- cukraus 150 gramų.
Kaip pasigaminti skanų kreminį pyragą:

- Pirmiausia išplakite kiaušinius su cukrumi iki purumo. Tada paimkite indą, suberkite kakavos miltelius, miltus ir kepimo miltelius ir išmaišykite. Tada į mišinį su kiaušiniais ir cukrumi suberkite sausus ingredientus ir gerai išmaišykite;
- Paimkite kepimo skardą, išklokite ją kepimo popieriumi, tada tolygiai paskleiskite tešlą per visą paviršių ir pašaukite į orkaitę. Kepkite sausainį pusvalandį 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje;
- Kol tešla kepa, paimkite indą, supilkite grietinėlę ir išplakite iki purumo. Tada ant biskvito, kurį iškepus reikia išimti iš orkaitės, reikia padaryti skylutes degtuku arba dantų krapštuku ir tiesiai ant jo užpilti pieną. Tada skystį tolygiai paskirstyti per visą paviršių, kol jis susigers. Ant biskvito reikia uždėti plaktos grietinėlės. Tada pyragas valandai dedamas į šaldytuvą.
Tokį kvapnų ir gardų pyragą galima papuošti visokiausiomis uogomis – avietėmis, braškėmis, mėlynėmis, serbentais, spanguolėmis, viburnum. Taip pat tokį desertą, jei pageidaujama, galima pabarstyti kakavos milteliais, užpilti tirpintu šokoladu arba pabarstyti kokoso drožlėmis.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
