Sekite mus Facebook'e!
Tai labai skanus naminis pyragas visai šeimai! Subtilus, o tuo pačiu ir sodraus skonio! Tikras skanėstas saldaus kondensuoto pieno mėgėjams. Pyragą paruošti labai paprasta – tereikia vadovautis instrukcijomis. Palepinkite savo šeimą gardžiais naminiais kepiniais jau šiandien! Būtinai jį iškepkite!

Sudedamosios dalys:
Tešlai:
– 7 kiaušiniai
– 2 valg. š. cukraus (jei mėgstate saldžiai, galite imti 1,5 valg. š.)
– 1 arb. š. geriamosios sodos
– 2 valg. š. medaus
– 2 valg. š. karšto vandens
– 2,5 valg. š. miltų
– 2-3 valg. š. kakavos
– 1 valg. š. smulkintų graikinių riešutų
Grietinėlė:
– 200 g sviesto
– 1 skardinė virinto kondensuoto pieno
– vanilinas
Pabarstymui:
– 1 puodelis smulkintų riešutų
Paruošimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltos masės.
Įpilkite medaus, praskiestą 2 šaukštais vandens, sodos ir gerai išplakite.
Miltus persijokite su kakava, išmaišykite, suberkite riešutus ir vėl gerai išmaišykite.
Tešlą padalinkite į 3 dalis. Tešla gaunasi skysta, panaši į grietinę, ją reikia šaukštu paskirstyti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Kepkite 3 pyragėlius 190 laipsnių temperatūroje. Mano kepimo skardos dydis yra 25 x 35 cm.
Kremui išplakite sviestą su vanile, šaukštu įpildami kondensuoto pieno.
Sutepkite pyragėlius, kiekvieną pabarstydami riešutais.
Surinkite pyragą!

Štai ir viskas – gardus naminis pyragas paruoštas! Esame tikri, kad jūsų šeima bus sužavėta. Palepinkite savo artimuosius tikru kulinariniu šedevru.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
