Sekite mus Facebook'e!
Braškė yra daugiametis žolinis augalas, priklausantis rožių šeimai. Manoma, kad braškės kilusios iš Rytų Azijos, iš kur paplito po visą pasaulį.
Pirmą kartą braškės paminėtos senovės rankraščiuose, kur jos aprašomos kaip laukinis augalas su mažomis raudonomis uogomis.
Europoje braškės išpopuliarėjo viduramžiais, kai pradėtos auginti soduose ir daržuose
.
Nuo to laiko braškės tapo vienu populiariausių uoginių augalų mūsų šalyje.
Dabar iš braškių ruošiama daug įvairių patiekalų. Yra jogurtų su braškėmis, pyragų, saldainių.
Išsikepkime paprastą braškių sausainį
.
Ingredientai: 1:
- Braškių – 200 g;
- Sviestas – 80 g;
- Cukrus – 50 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Miltai – 170 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
- citrinos žievelė – 1 šaukštelis.
Braškių sausainių paruošimas:
Braškių uogas smulkiai supjaustykite, sumaišykite su krakmolu, išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite sviestą su cukrumi ir citrinos žievele, trinkite, kol ištirps
. Į mišinį įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Į sviestą persijokite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite elastingą minkštą tešlą
. Sudėkite braškes su tešla, išmaišykite.
Sudėkite sausainius ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Rezultatas – naminiai braškių sausainiai. Jie paruošti be dažiklių ir skonio stipriklių, nėra saldūs.
