Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skanūs naminiai sausainiai su braškėmis. Paprastas receptas per 30 minučių

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Braškė yra daugiametis žolinis augalas, priklausantis rožių šeimai. Manoma, kad braškės kilusios iš Rytų Azijos, iš kur paplito po visą pasaulį.

Pirmą kartą braškės paminėtos senovės rankraščiuose, kur jos aprašomos kaip laukinis augalas su mažomis raudonomis uogomis.

Europoje braškės išpopuliarėjo viduramžiais, kai pradėtos auginti soduose ir daržuose

.

Nuo to laiko braškės tapo vienu populiariausių uoginių augalų mūsų šalyje.

Dabar iš braškių ruošiama daug įvairių patiekalų. Yra jogurtų su braškėmis, pyragų, saldainių.

Išsikepkime paprastą braškių sausainį

.

Ingredientai: 1:

  • Braškių – 200 g;
  • Sviestas – 80 g;
  • Cukrus – 50 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Miltai – 170 g;
  • raugas – 1 šaukštelis;
  • Kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
  • citrinos žievelė – 1 šaukštelis.

Braškių sausainių paruošimas:

Braškių uogas smulkiai supjaustykite, sumaišykite su krakmolu, išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite sviestą su cukrumi ir citrinos žievele, trinkite, kol ištirps

. Į mišinį įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Į sviestą persijokite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite elastingą minkštą tešlą

Rekomenduojame:  Švelnios kopūstų salotos "Lieknėjimas". Valgau jas vakarienei kasdien ir nepriaugau svorio

. Sudėkite braškes su tešla, išmaišykite.

Вкусное домашнее печенье с клубникой. Простой рецепт за 30 минут

Sudėkite sausainius ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Вкусное домашнее печенье с клубникой. Простой рецепт за 30 минут

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Вкусное домашнее печенье с клубникой. Простой рецепт за 30 минут

Rezultatas – naminiai braškių sausainiai. Jie paruošti be dažiklių ir skonio stipriklių, nėra saldūs.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *