Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skanūs konservuoti burokėliai barščiams ir užkandžiams. Žiemos receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Iš šių konservuotų burokėlių galima gaminti barščius, ikrus, duonos užtepėles ar salotas. Jie būna labai skanūs, švelnūs ir aromatingi. Paskubėkite užsirašyti receptą

:

  • Svogūnai – 500 g!
  • Burokėliai – 1000 gramų;
  • Morkos – 1000 gramų;
  • Pomidorai – 1500 gramų;
  • Virtuvės druska – 30 gramų;
  • Juodieji pipirai – 1/2 arbatinio šaukštelio;
  • Saulėgrąžų aliejus – 200 ml;
  • Baltasis cukrus – 60 gramų;
  • actas – 15 ml.

Žingsnis po žingsnio receptas:

  1. Pomidorus sumalkite mėsmale iki tyrės.
  2. Morkas ir burokėlius sutarkuokite stambia tarka.
  3. Svogūną sutarkuokite smulkia tarka.
  4. Sudėkite visas daržoves į puodą ir siųskite virti. Kai užvirs, virkite mišinį maždaug 90 minučių. Daržoves virkite ant mažos ugnies ir nepamirškite maišyti. Neuždenkite puodo dangčiu, skysčio perteklius turi išgaruoti.
  5. Baigiant virti, sudėkite prieskonius, actą ir virkite dar apie penkiolika minučių.
  6. Paruoštus ikrus išpilstykite į sterilius stiklainius ir uždarykite dangteliais.

Gero apetito!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *