Sekite mus Facebook'e!
Iš šių konservuotų burokėlių galima gaminti barščius, ikrus, duonos užtepėles ar salotas. Jie būna labai skanūs, švelnūs ir aromatingi. Paskubėkite užsirašyti receptą
:
- Svogūnai – 500 g!
- Burokėliai – 1000 gramų;
- Morkos – 1000 gramų;
- Pomidorai – 1500 gramų;
- Virtuvės druska – 30 gramų;
- Juodieji pipirai – 1/2 arbatinio šaukštelio;
- Saulėgrąžų aliejus – 200 ml;
- Baltasis cukrus – 60 gramų;
- actas – 15 ml.
Žingsnis po žingsnio receptas:
- Pomidorus sumalkite mėsmale iki tyrės.
- Morkas ir burokėlius sutarkuokite stambia tarka.
- Svogūną sutarkuokite smulkia tarka.
- Sudėkite visas daržoves į puodą ir siųskite virti. Kai užvirs, virkite mišinį maždaug 90 minučių. Daržoves virkite ant mažos ugnies ir nepamirškite maišyti. Neuždenkite puodo dangčiu, skysčio perteklius turi išgaruoti.
- Baigiant virti, sudėkite prieskonius, actą ir virkite dar apie penkiolika minučių.
- Paruoštus ikrus išpilstykite į sterilius stiklainius ir uždarykite dangteliais.
Gero apetito!
