Sekite mus Facebook'e!
Toks mėsos užkandis gaunasi ne tik labai skanus ir aromatingas, bet ir gražus. Todėl šį patiekalą ruošiu Naujųjų metų išvakarių stalui. Ir jums patariu jo paragauti.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- kiaulienos arba veršienos, 400 g;
- šoninės, 150 g;
- adžikos, 50 g;
- druskos, pipirų, prieskonių.
Kepimo procesas
Paimkite mėsos pagal savo skonį – kiaulienos ar jautienos, vištienos. Tačiau skaniausia gaminama iš kiaulienos.

Mėsą supjaustykite griežinėliais ir pamuškite iš abiejų pusių. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Palikite kurį laiką marinuotis.

Ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždėkite po gabalėlį šoninės ir aptepkite adžika.

Susukite tvirtus suktinukus, pritvirtinkite juos dantų krapštukais
. Kiekvieną suktinuką perpjaukite į 2 dalis.

Suktinukus apkepkite keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje. Kepkite iš visų pusių, kol paruduos, uždengę dangčiu.

Šis užkandis labai tinka su marinuotais agurkais ir grybais, bulvių koše. Taip pat galima paruošti aštrų grietinės ir česnako padažą su krapais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


