Sekite mus Facebook'e!
Kiekviena moteris nori, kad jos namai būtų jaukūs ir tvarkingi, visada pasiruošę pagaminti ką nors skanaus, ypač žiemos vakarais. Yra daugybė receptų žiemai „Įvairių daržovių salotos“, bet tikrai verta pabandyti.
Sunku įsivaizduoti žiemos valgį be gardžių konservuotų salotų. Gauti pakankamai vitaminų yra tikras iššūkis.
Daržovių salotos žiemai yra praktiškai labiausiai paplitęs žiemos ruošinių tipas.
Galima konservuoti bet kokias daržoves, svarbiausia jas teisingai sumaišyti. Aromatinės žolelės ir prieskoniai suteiks stiklainyje esančioms daržovėms skonio, todėl marinatas bus sodrus ir sveikas. Be tradicinio lecho, yra daugybė įvairių rūšių ir konsistencijos salotų receptų.
Daržovių konservavimas žiemai yra vienas efektyviausių būdų žiemą gerokai sutaupyti maisto.
Šiam receptui jums reikės šių ingredientų:
- 1 kg pomidorų (sultingų veislių);
- 1 kg agurkų, šiltnamio efektą sukeliančių taip pat tinka;
- 1 kg paprikos;
- 1 kilogramas svogūnų;
- 2 didelės morkos;
- krapų ir petražolių ryšulėlis (pagal skonį);
- augalinis aliejus;
- 150 ml acto;
- 1 puodelis cukraus.
Norėdami paruošti salotas, pirmiausia sudėkite visas daržoves į dubenį ir kruopščiai nuplaukite tekančiu vandeniu. Tada galite pradėti ruošti salotas. Ingredientus galite sutarkuoti stambiąja tarkos puse. Arba galite juos supjaustyti rankomis. Tai priklauso nuo jūsų; vieni mėgsta pusžiedžius, kiti – mažus griežinėlius.
- Papriką perpjaukite išilgai. Taip pat galite pjauti skersai, bet griežinėliai atrodys estetiškiau.
- Geriausia rinktis jaunas ir šviežias morkas.
Jam reikia skirti ypatingą dėmesį, nes salotose jis labiausiai patraukia dėmesį. Todėl svarbu, kad kiekvienas gabalėlis atrodytų gražiai. Galite sutarkuoti smulkia arba stambia tarka. Taip pat galite naudoti daržovių skustuką.
- Toliau reikia sumaišyti krapus ir petražoles.
Galite pasirinkti tik vieną ir smulkiai supjaustyti peiliu. Taip pat įsitikinkite, kad žalumynai švieži, kitaip salotos nebus tokios skanios.
Visas daržoves reikia sujungti ir įdaryti specialiu iš anksto paruoštu įdaru.
- Actas.
- Daržovių (rafinuotas) aliejus
- Cukrus.
- Žiupsnelis druskos.
Vėliau palikite salotas per naktį arba net per naktį. Tai būtina, kad salotos būtų gerai išmirkusios.
Prieš pildami salotas į stiklainius, būtinai juos sterilizuokite, tai reiškia, kad nuplaukite verdančiu vandeniu. Tik tada galite tęsti.
Salotas reikia užvirinti ant stiprios ugnies. Tada sudėkite jas į stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais. Apverskite ir padėkite ant rankšluosčio arba po stalu, suvyniotas į antklodę ar kitą šiltą medžiagą.
Jį reikia laikyti vėsioje vietoje, toliau nuo tiesioginių saulės spindulių. Labai svarbu sandariai uždaryti kuo daugiau stiklainių; tai visada pravers, ypač jei norite pasidalinti ir vieną stiklainį padovanoti svečiui.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


