Sekite mus Facebook'e!
Europiečių, arabų ir amerikiečių nuomone, sausainiai yra vienas seniausių ir gardžiausių desertų. Dabar yra daugybė šio saldumyno rūšių – nuo populiariųjų „Oreo” iki paprastų avižinių dribsnių. Kokie sausainiai gaminami pasaulyje?
Imbieriniai sausainiai kepami Anglijoje.
Madeleines yra prancūziški subtilūs kriauklių ar šukučių formos sausainiai
.
Vaniliniai pusmėnuliai buvo išrasti JAV – minkšti ir erdvūs vanilės skonio sausainiai
. Paruoškime švelnių, tarsi ledai, greitų sausainių kiekvienai dienai.
Sudedamosios dalys: 1:
- Miltai – 250 g;
- vanilinio cukraus – šaukštelis;
- rauginimo medžiagos – ½ šaukštelio;
- cukraus pudros – valgomasis šaukštas;
- druskos – žiupsnelis;
- sviestas – 120 g;
- grietinė – 100 g;
- abrikosų uogienė.
Biskvito paruošimas:
Sumaišykite miltus su vaniliniu cukrumi, kildinimo priemone, cukraus pudra ir druska. Į miltus sudėkite sviestą, rankomis sutrinkite į trupinius
. Į kreminius trupinius sudėkite grietinę, išmaišykite ir išminkykite vidutinio minkštumo tešlą. Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite 2-3 mm storio lakštą, pašalindami nelygius kraštus.
6 cm storio lakštą padalykite į 6 cm storio juostas
.
Į kaspinėlių vidurį dėkite uogienės ir užspauskite kraštus išilgai įdaro.
Ilgus vamzdelius su įdaru padalykite į trumpesnius.
Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Sausainius galite gaminti ir su kitais įdarais: įvairių skonių uogiene, džemu.
Iškepusius sausainius apvoliokite cukraus pudroje. Gausite minkštus sausainius su saldžiu įdaru.
