Sekite mus Facebook'e!
Tunas – jūrinė žuvis, kurioje yra daug naudingų medžiagų. Pavyzdžiui, tunas turi daug baltymų. Šioje žuvyje yra aukštos kokybės baltymų, kurie padeda kurti ir atkurti organizmo audinius.
Be to, tunas turi Omega-3 riebalų rūgščių
.
Šios rūgštys atlieka svarbų vaidmenį širdies, smegenų ir akių sveikatai. Jos taip pat gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį ir širdies bei kraujagyslių ligų riziką.
Tunuose gausu vitaminų B (B12, B6), A ir D, taip pat mineralų, tokių kaip selenas, fosforas, kalis ir magnis. Šios medžiagos palaiko bendrą organizmo sveikatą
. Tunas ypač naudingas pusryčiams, nes ryte visi šie komponentai greičiau pasisavinami organizme.
Paruoškime tuno užtepėlę pusryčiams
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: tunas savo sultyse – 120 g;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- Virtas kiaušinis – 1 vnt;
- Majonezas – valgomasis šaukštas;
- Džiovintas česnakas – ¼ šaukštelio;
- Viso grūdo duona.
Tuno užtepėlės paruošimas:
Keptuvėje ant lašelio augalinio aliejaus iš abiejų pusių apdžiovinkite duonos riekes. Dubenėlyje šakute sutrinkite kietai virtą kiaušinį, į jį suberkite žaliuosius svogūnus
. Tuną
sutrinkite
šakute, iš skardinės išpilkite skysčio perteklių. Tuną sudėkite į kiaušinio ir svogūnų mišinį. Užpilkite mišinį majonezu, pagal skonį pabarstykite juodaisiais pipirais ir sausu česnaku.

Belieka masę užtepti ant džiovintos duonos.

Vietoj majonezo pusryčiams galima naudoti ir grietinę arba graikišką jogurtą.
