Sekite mus Facebook'e!
Duonos užtepėlės tapo populiarios Europoje dėl to, kad jas lengva naudoti. Tai reiškia, kad užtenka užtepti užtepėlę ant duonos ir turite paruoštus momentinius pusryčius. Tačiau iš ko galima pasigaminti sveiką užtepėlę
? Tunas – tai jūrinė žuvis, kuri yra daug sveikatai naudingų medžiagų šaltinis. Omega-3 riebalų rūgštys padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje, gerina širdies ir kraujagyslių veiklą, stiprina nervų sistemą.
B grupės vitaminai būtini normaliai medžiagų apykaitai, nervų sistemos veiklai ir kraujodarai
. Tunuose taip pat yra baltymų, kurie yra organizmo ląstelių statybinė medžiaga. Be to, tunas turi mažai kalorijų, todėl yra naudingas žmonėms, stebintiems savo svorį.
Sukurkime paprastą greitą tunų užtepėlę virtuvėje
.
Ingredientai: 1:
- Tunų konservai – 100 g;
- virtas kiaušinis – 2 vnt;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- šviežias agurkas – vnt;
- grietinėlės sūris – 2 šaukštai;
- džiovinta duona – 5 vnt.
Tuno užtepėlės paruošimas:
Sumaišykite su konservuotu tunu.
Į kiaušinių ir tuno mišinį sudėkite agurką ir svogūną, tada įmaišykite kreminį sūrį. Visus ingredientus sumaišykite ir tepkite ant džiovintos duonos.
Taip galėsite paruošti sveikus pusryčius su tunu savo šeimai. Be šios rūšies žuvies, naudokite konservuotą rausvąją lašišą, šlakius.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
