Sekite mus Facebook'e!
Vištiena skardinėje tinka dėl kelių priežasčių:⠀
Pirma, vištiena verdama tik savo sultyse. Į patiekalą nepridedama nė lašo riebalų. Taip pat ir vandens.
⠀
Antra, vištiena būna labai minkšta, tiesiog tirpstanti burnoje. Ir trečia, virtuvėje stovės… nenusakomas aromatas.
⠀
Ingredientai:
⠀
vištiena – 1 vnt. 1,5-2 kg
maltų juodųjų pipirų
1/2 arb. š. citrinos
1 arb. š. kalendros
lauro lapelio
druskos
svogūno – 1 vnt. (didelis)
bulvės
morkos
pomidorai
žalieji žirneliai
grybai
česnakai
⠀
Paruošimas:
⠀
Paimkite vištieną ir supjaustykite ją gabalėliais.
Vietoj visos vištos galite naudoti vištienos filė, šlauneles ar blauzdas, priklausomai nuo to, ką labiau mėgstate.
Daržoves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite. Česnaką supjaustykite griežinėliais.
Vištieną galite kepti tik su svogūnais ir česnakais, arba galite pagaminti pilnavertę vakarienę – pridėti bulvių, morkų, žaliųjų žirnelių, grybų ir pomidorų.
Paimkite gilų dubenį ir jame sumaišykite vištieną ir daržoves, viską, išskyrus pomidorus ir česnaką. Suberkite prieskonius – druską, pipirus, zirą, kalendrą ir išmaišykite. Palikite maždaug 10 minučių, kad vištiena ir daržovės šiek tiek pasimarinuotų prieskoniuose.
⠀
O dabar pats įdomiausias dalykas:
Paimkite 3 litrų stiklainį ir sudėkite į jį daržoves bei mėsą. Sluoksnis mėsos – sluoksnis daržovių – česnakas – pomidorai – lauro lapas. Taip iki pat stiklainio viršaus.
⠀
SVARBU! Prieš dėdami būtinai apžiūrėkite, ar stiklainis nėra įtrūkęs ir įskilęs. Jų neturėtų būti.
Kai pripildysite visą stiklainį, iš folijos padarykite dangtelį ir sandariai uždarykite stiklainio kaklelį.
O dabar įdėkite stiklainį į šaltą orkaitę. Būtent šaltą! Ir tik tada įjunkite orkaitę, nustatykite 180 laipsnių temperatūrą ir eikite ilsėtis 90 minučių.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


