Sekite mus Facebook'e!
Skanus ir paprastas patiekalas – sūrio užkandis.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
–
kietojo sūrio, 270 g;
– miltų, 3 šaukštai
; – rauginimo medžiagos, 10 g; –
baltymų, 2 vnt
; – džiūvėsėlių ir augalinio aliejaus.
Gaminimo eiga
Baltymai išplakami iki tirštų ir stabilių putų.
Miltai sumaišomi su kepimo milteliais ir persijojami
. Sūris sutarkuojamas smulkia tarka ir sujungiamas su baltymų mase, išmaišomas iki vientisos masės.
Iš
tešlos
iškočiojami graikinio riešuto dydžio rutuliukai
.
Rutuliukai apibarstomi arba atsargiai pamirkomi džiūvėsėliuose.
Įkaitinamas didelis kiekis augalinio aliejaus ir kepama po kelis rutuliukus, jie iš karto dedami į lėkštę, nes nesugeria aliejaus.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
