Obuolių sausainiai – skanūs ir aromatingi kepiniai, kuriuose dera švelni tešla ir sultingas vaisių įdaras. Priklausomai nuo recepto ir kepimo būdo, jie gali būti trapūs, minkšti arba traškūs. Obuoliai kepiniams suteikia malonų saldžiarūgštį atspalvį ir daro juos sultingesnius bei sveikesnius
. Šis desertas dėl savo paprastumo ir prieinamų ingredientų yra populiarus daugelyje pasaulio virtuvių. Jį galima gaminti su cinamonu, vanile, riešutais ar net karamele, kuri suteikia dar intensyvesnį skonį.
Sausainiai su obuoliais puikiai tinka jaukiam arbatos vakarėliui, šventiniam stalui ar greitam užkandžiui.
Įdarui skirti ingredientai:
- Reikės: obuolių – 2 vnt;
- citrinos sulčių;
- cukrus – 2 šaukštai.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 200 g;
- raugas – 1/2 šaukštelio;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – žiupsnelis;
- citrinos žievelės;
- augalinis aliejus – 80 ml;
- obuolių kaukė – 1 valgomasis šaukštas.
Obuolių sausainių paruošimas:
Į keptuvę suberkite nuluptus obuolius, sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į keptuvę. Į obuolius supilkite citrinos sultis ir cukrų pagal skonį, troškinkite 10-12 min. ant vidutinės ugnies
. Tešlai miltus ir kepimo miltelius persijokite, suberkite cukrų, augalinį aliejų ir šaukštą obuolių masės. Į tešlą suberkite citrinos žievelę, įpilkite šiek tiek šalto vandens ir išminkykite minkštą, elastingą tešlą.
Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus, kiekviename padarykite po skylutę su kamšteliu
.
Suformuokite tešlos šonus ir į ertmes sudėkite įdarą.
Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Gausite gardžius obuolių sausainius. Sausainius galite papuošti cukraus pudra.