Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skanūs bulvių kukuliai su vištienos kepenėlėmis

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sudedamosios dalys:

Testui:

  • miltai – 250–300 g
  • bulvės – 4-5 gabalėliai, virtos su lupenomis ir nuluptos
  • kiaušinis – 1 gabalėlis
  • druska

Įdarui:

  • vištienos kepenėlės (galite pridėti širdies, skrandžių) – 500 g
  • svogūnas – 1 maža galvutė
  • sviestas – 60 g
  • druska ir pipirai

Įdarui:

  • sviestas – 100 g
  • svogūnas – 1 galvutė
  • smulkintų žalumynų – 1 valgomasis šaukštas
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

Paruošimas:

  1. Išvirtas bulves pertrinkite per mėsmalę, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, druską ir užminkykite tešlą (ji turėtų lipti nuo rankų). Uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiek tiek pastovėti.
  2. Įdarui: kepenėles apkepkite aliejuje su smulkiai supjaustytu svogūnu, įberkite druskos ir pipirų. Kepenėles perkoškite per mėsmalę.
  3. Tešlą iškočiokite iki 3 mm storio, stikline išspauskite apskritimus. Ant apskritimų sudėkite įdarą ir užsandarinkite koldūną. Koldūnams iškilus į paviršių, virkite juos dideliame kiekyje pasūdyto verdančio vandens apie 3 minutes.
  4. Koldūnus pagardinkite aliejuje pakepintais svogūnais, pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir pipirais.
    Skanaus!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.