Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skanus baklažanų receptas, kurio prašo visi kas tik paragauja

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tokias salotas pagrįstai galima vadinti karališkomis, nors joms pagaminti reikalingi produktai yra patys paprasčiausi ir biudžetiniai. Tačiau tokį rezultatą, kokį gausite, tikrai turėtumėte pasigaminti šventiniam stalui.

Paruošimui reikės tokių ingredientų:

  • baklažanų, 2 vnt;
  • augalinio aliejaus;
  • virtų kiaušinių, 3 vnt;
  • svogūno, 1 vnt;
  • krapai;
  • pipirai, druska;
  • majonezas.

Svogūnams marinuoti reikia:

  • verdančio vandens, 100 ml;
  • acto pagal skonį, 3 valgomųjų šaukštų;
  • druskos, 0,5 šaukštelio;
  • cukraus, 1 valgomasis šaukštas.

Naminiam majonezui gaminti imkite:

  • kiaušinio, 1 vnt;
  • druskos, žiupsnelį;
  • cukraus, 0,5 šaukštelio;
  • garstyčių pagal skonį, 1 šaukštelis;
  • acto arba citrinos sulčių, 1 valgomasis šaukštas;
  • rafinuotas augalinis aliejus, 200 ml.

Gaminimo procesas

Sumaišykite visus majonezui skirtus ingredientus ir panardinamuoju trintuvu suplakite masę iki norimo tirštumo, nusiųskite į šaldytuvą.

Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir sumaišykite su visais marinavimui skirtais ingredientais, palikite ant stalo ir retkarčiais pamaišykite.

Jei turite senos rūšies baklažanų, supjaustykite juos šiaudeliais, pasūdykite ir palikite 10 minučių, tada nuplaukite

.

Tačiau šiandien tokių veislių pasitaiko retai, todėl šį žingsnį galima praleisti, o daržoves tiesiog supjaustyti strypeliais.

Rekomenduojame:  Gintarinis užpildas! Paprastas ir skanus obuolių pyragas per 5 minutes: minimalus produktų rinkinys

Baklažanus apšlakstykite augaliniu aliejumi ir kepkite keptuvėje, kol paruduos, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Гости мяса не просят. Не успеваю подавать на стол баклажаны: век живи, век учись

Kiaušiniai supjaustomi gabaliukais, žolelės smulkiai supjaustomos

. Iš marinato išspaudžiami svogūnai

. Visi produktai sumaišomi ir užpilami naminiu majonezu arba paprastu, pirktiniu padažu.

Гости мяса не просят. Не успеваю подавать на стол баклажаны: век живи, век учись

Salotas patiekiame iš karto, tačiau noriu pastebėti, kad kitą dieną jos bus dar skanesnės, aromatingesnės, nes išsiskirs ir visi ingredientai bus gerai išsimarinavę.

Гости мяса не просят. Не успеваю подавать на стол баклажаны: век живи, век учись

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *