Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skanus abrikosų džemas. Tirštas ir sodrus

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Abrikosų uogienė yra daugeliui žmonių prieinamas saldumynas.

Abrikosų

uogienėje

yra vitaminų (A, C, E, B grupės), mineralų (kalio, kalcio, magnio, geležies, fosforo) ir kitų naudingų medžiagų. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad verdant uogienę dalis vitaminų sunaikinama, todėl jos nauda organizmui bus mažesnė nei iš šviežių abrikosų

. Nepaisant to, abrikosų uogienė gali būti naudingų medžiagų šaltinis šaltuoju metų laiku, kai nėra šviežių vaisių. Be to, dėl savo skonio ir aromato ji gali pagerinti nuotaiką

. Pasigaminkime skanios abrikosų uogienės namuose

Ingredientai: 1:

  • abrikosai – 1,5 kg;
  • cukraus – 1 kg;
  • citrina – 1/2 dalis.

Abrikosų uogienės paruošimas:

Iš abrikosų nulupkite kauliukus, išdėliokite sluoksniais dideliame puode. Išdėliodami abrikosus sluoksniais, kiekvieną sluoksnį užpilkite cukrumi

. Palikite abrikosus su cukrumi puode valandą. Tada ant didelės ugnies virkite abrikosus, kol užvirs

. Į mišinį supilkite citrinos sultis, nuolat maišydami puode esančius ingredientus. Užvirus uogienei ir atsiradus putoms, virkite ją dar 5 minutes ant ne tokios stiprios ugnies.

Nuolat maišykite ant puodo viršaus esančias putas

Rekomenduojame:  Abrikosų vasaros pyragas. Paprastas, skanus ir gražus

.

Tada palikite uogienę atvėsti 8-12 valandų. Vėl virkite mišinį, bet tik 5 minutes ant didelės ugnies.

Tada nuimkite putas nuo uogienės ir supilstykite ją į stiklainius

.

Вкусное абрикосовое варенье. Густое и насыщенное

Belieka tik užsukti stiklainių su uogiene dangtelius ir apversti juos aukštyn kojomis. Po kelių dienų galėsite mėgautis gardžiu abrikosų džemu.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *