Sekite mus Facebook'e!
Abrikosų uogienė yra daugeliui žmonių prieinamas saldumynas.
Abrikosų
uogienėje
yra vitaminų (A, C, E, B grupės), mineralų (kalio, kalcio, magnio, geležies, fosforo) ir kitų naudingų medžiagų. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad verdant uogienę dalis vitaminų sunaikinama, todėl jos nauda organizmui bus mažesnė nei iš šviežių abrikosų
. Nepaisant to, abrikosų uogienė gali būti naudingų medžiagų šaltinis šaltuoju metų laiku, kai nėra šviežių vaisių. Be to, dėl savo skonio ir aromato ji gali pagerinti nuotaiką
. Pasigaminkime skanios abrikosų uogienės namuose
Ingredientai: 1:
- abrikosai – 1,5 kg;
- cukraus – 1 kg;
- citrina – 1/2 dalis.
Abrikosų uogienės paruošimas:
Iš abrikosų nulupkite kauliukus, išdėliokite sluoksniais dideliame puode. Išdėliodami abrikosus sluoksniais, kiekvieną sluoksnį užpilkite cukrumi
. Palikite abrikosus su cukrumi puode valandą. Tada ant didelės ugnies virkite abrikosus, kol užvirs
. Į mišinį supilkite citrinos sultis, nuolat maišydami puode esančius ingredientus. Užvirus uogienei ir atsiradus putoms, virkite ją dar 5 minutes ant ne tokios stiprios ugnies.
Nuolat maišykite ant puodo viršaus esančias putas
.
Tada palikite uogienę atvėsti 8-12 valandų. Vėl virkite mišinį, bet tik 5 minutes ant didelės ugnies.
Tada nuimkite putas nuo uogienės ir supilstykite ją į stiklainius
.
Belieka tik užsukti stiklainių su uogiene dangtelius ir apversti juos aukštyn kojomis. Po kelių dienų galėsite mėgautis gardžiu abrikosų džemu.
