Sekite mus Facebook'e!
Šiuos agurkus galima valgyti iš karto po virimo ir uždaryti žiemai. Jie būna labai skanūs, traškūs ir portveino formos. Paskubėkite užsirašyti receptą ir imkitės gaminimo.
ingredientai
:
- Švieži agurkai – 2000 g;
- Šviežios morkos – 0,5 kg;
- Šviežias česnakas – 5 skiltelės;
- Baltasis cukrus – 1/2 puodelio;
- virtuvės druskos – 50 g;
- acto – 100 ml;
- Saulėgrąžų aliejus – 100 ml;
- maltos kalendros – šaukštelis;
- Smulkiai maltos paprikos – šaukštelis;
- maltų raudonųjų pipirų – šaukštelis.
Paruošimas:
- Prieš gaminimą agurkus kelias valandas pamirkykite šaltame vandenyje.
- Morkas sutarkuokite korėjietiška tarka, šiek tiek pasūdykite ir sutrinkite rankomis.
- Pašalinkite agurkų galiukus ir supjaustykite juos nedideliais strypeliais. Jei agurkai turi sėklų ir storą odelę, geriau jas pašalinti, taip patiekalas bus skanesnis ir minkštesnis.
- Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su prieskoniais.
- Sumaišykite agurkus, morkas ir prieskonius puode. Mišinį palikite marinuotis porą valandų arba per naktį.
- Sudėkite salotas į sterilius stiklainius, užpilkite susidariusiomis sultimis.
- Siųskite stiklainius sterilizuoti. 500 ml stiklainiams reikės 10 minučių, 700 ml – 10 minučių. – 15 minučių, o 1000 ml. – 25 minutes.
- Uždarykite stiklainius dangteliais ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
Sėkmės!
