Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skanių naminių karamelių receptas, kuris patiks visai šeimai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ne visi mėgsta pirktus saldumynus. Kartais jie būna arba per saldūs, arba, priešingai, beskoniai. Alternatyva gali būti naminiai saldainiai ir kiti saldumynai, kuriuos galima lengvai paruošti namų virtuvėje. Karamelės yra labai skanus skanėstas, kurį pamils ​​visi, ypač vaikai.

Sudedamosios dalys:

  • druskos pagal skonį;
  • sviesto, kurio kiekis yra 160 gramų;
  • cukraus pudra apie 500 gramų;
  • vanilinas, apie 1 pakelis;
  • grietinėlės 160 ml kiekiu.

Paruošimas:

  • Pirmiausia paimkite kepimo indą, gerai ištepkite jį augaliniu aliejumi ir uždenkite kepimo popieriumi. Jį taip pat reikia sutepti augaliniu aliejumi;
  • Paimkite nedidelį samtelį, supilkite į jį 160 ml grietinėlės, tada įberkite pakelį vanilinio cukraus ir tiesiogine prasme vieną žiupsnelį druskos. Gerai sumaišykite visus ingredientus, tada uždėkite ant vidutinės ugnies. Šildant grietinėlę, būtina ją gerai išmaišyti. Kai ji įkaista, nedelsdami nukelkite nuo ugnies ir atidėkite atvėsti;
  • paimkite puodą, uždėkite jį ant vidutinės ugnies, suberkite apie 170 gramų cukraus pudros ir gerai išmaišykite, kol ištirps, kad neliktų gumulėlių. Kai spalva paruduos, suberkite dar 170 gramų cukraus pudros ir vėl išmaišykite;
  • Kai tik ištirps antroji cukraus dalis, reikia įberti dar 160 gramų cukraus ir vėl gerai išmaišyti, kol ištirps. Mišinį reikia įkaitinti iki maždaug 180 laipsnių Celsijaus, tada išjungti ugnį. Tada į gautą mišinį reikia įpilti grietinėlės ir gerai išmaišyti;
  • dabar į mišinį įpilama 160 gramų sviesto ir maišoma iki vientisos masės;
  • tada gauta masė turi būti supilta į anksčiau paruoštą formą;
  • uždenkite jį kitu pergamentinio popieriaus lapu ir vėl sudrėkinkite aliejumi;
  • Karamelę padėkite į šaldytuvą bent 3 valandoms.
Rekomenduojame:  Teresė jau 40 metų gamina šį desertą: ragavusieji tikina – skaniau nebūna!

Kai karamelė sukietėja, galite ją išimti iš šaldytuvo ir supjaustyti gabalėliais. Ji gaunasi minkšta, švelni ir labai skani. Tokie irisai idealiai tinka arbatai ir kavai.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.