Sekite mus Facebook'e!
Tešla gaunasi labai minkšta, dėl kefyro ji nesugeria daug augalinio aliejaus, nelimpa ir tolygiai kepa.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
kefyro, 300 ml;
– miltų, 400-450 g;
– cukraus, 1 šaukštelis
; – druskos, 0,5 šaukštelio;
– sodos, 0,5 šaukštelio
; – kiaušinių, 5 vnt;
– žaliųjų svogūnų, ryšulėlis; –
druskos ir pipirų
.
Paruošimo procesas
Visi tešlai skirti produktai turi būti kambario temperatūros.
Kefyrą sumaišykite su kepimo soda ir palikite 7 – 10 minučių.
Išvirkite kiaušinius ir smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, pagal skonį galite pridėti įvairių žalumynų.
Į kefyrą suberkite druską ir cukrų, sumaišykite ir dalimis persijotus miltus
.
Užminkykite minkštą ir elastingą tešlą. Uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite 20 min.
Padalykite tešlą dalimis, iškočiokite iš jos rutuliukus ir palikite 10 min.
Iškočiokite plokščius paplotėlius, paskirstykite įdarą, užspauskite kraštus ir suformuokite paplotėlius.
Kepkite paplotėlius augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus.
Patarimas: ši tešla taip pat tinka su saldžiais įdarais, todėl vienu metu galite kepti kelių rūšių paplotėlius.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
