Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skanių kotletų receptas be kiaušinių ir duonos! Tokie švelnūs ir sultingi, kad juos galite valgyti be garnyro

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kotletų kepimas yra gana subtilus ir profesionalus užsiėmimas. Ne visiems pavyksta pagaminti skanius ir sultingus patiekalus iš maltos mėsos. Viena iš pagrindinių gerų kotletų paslapčių – sudėtyje visiškai neturi būti kiaušinių ir duonos

. Deja, daugelis šeimininkių vis dar negali atsisakyti šių ingredientų šiame patiekale. Šis įprotis atsirado dar SSRS laikais, kai buvo labai taupoma mėsa. Tuomet ryžių, duonos, kiaušinių ir svogūnų dėjimas į kotletus buvo pateisinamas tūriu.

Šiais laikais nėra jokios prasmės kaip nors didinti kotletų tūrį

.

Deficitas praėjo ir mėsos galima nusipirkti bet kuriame turguje. Eksperimento dėlei pagaminkime kotletus be papildomų komponentų.

Kotletų ingredientai:

  • Mėsa – 600 g;
  • vanduo – 150 g;
  • lašiniai – 250 g;
  • augalinio aliejaus – 2 šaukštai. litrai;
  • svogūnas – 125 g;
  • lauro lapai – 2 vnt;
  • kopūstai – 200 g;
  • bulvės;
  • avižiniai dribsniai – 3 valg;
  • druskos – žiupsnelis;
  • džiovintų česnakų – šaukštelis.

Kotletų paruošimas:

Mėsą ir lašinius sumalkite mėsmale su didelėmis akutėmis. Svogūnus ir kopūstus supjaustykite gana stambiais gabalėliais, pertrinkite per smulkiagrūdę mėsmalę

Rekomenduojame:  Tautų draugystės salotos. Receptas per 15 minučių: toks skanus, kad gaminu jį kas antrą dieną

. Į produktus įberkite druskos, džiovintų česnakų ir avižinių dribsnių

.

Kruopščiai išmaišykite visus komponentus ir išsukite prie indo dugno. Palikite maltinuką 15 minučių, kad sustingtų

. Tuo metu nulupkite bulves ir supjaustykite nedideliais griežinėliais į puodą. Iš bulvių suformuokite būsimų kotletų dugną

. Suformuokite kotletus ir sudėkite juos į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi. Kepkite kelias minutes ant didelės ugnies, kol įgaus auksinę plutelę.

Рецепт вкусных котлет без яиц и хлеба! Такие нежные и сочные, что можно есть без гарнира

Perkelkite kotletus į keptuvėje esančius bulvių įdėklus ir užpilkite juos vandeniu. Į kotletus įdėkite lauro lapus, geriausia juos nuleisti į vandenį

. 20 minučių troškinkite kotletus uždengę dangčiu ant mažiausios ugnies.

Рецепт вкусных котлет без яиц и хлеба! Такие нежные и сочные, что можно есть без гарнира

Baigiant virti, leiskite kotletams dar 5 minutes palaikyti puode.

Рецепт вкусных котлет без яиц и хлеба! Такие нежные и сочные, что можно есть без гарнира

Šiam patiekalui tiks bet koks garnyras, galite naudoti bulves iš apačios.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *