Sekite mus Facebook'e!
Kotletų kepimas yra gana subtilus ir profesionalus užsiėmimas. Ne visiems pavyksta pagaminti skanius ir sultingus patiekalus iš maltos mėsos. Viena iš pagrindinių gerų kotletų paslapčių – sudėtyje visiškai neturi būti kiaušinių ir duonos
. Deja, daugelis šeimininkių vis dar negali atsisakyti šių ingredientų šiame patiekale. Šis įprotis atsirado dar SSRS laikais, kai buvo labai taupoma mėsa. Tuomet ryžių, duonos, kiaušinių ir svogūnų dėjimas į kotletus buvo pateisinamas tūriu.
Šiais laikais nėra jokios prasmės kaip nors didinti kotletų tūrį
.
Deficitas praėjo ir mėsos galima nusipirkti bet kuriame turguje. Eksperimento dėlei pagaminkime kotletus be papildomų komponentų.
Kotletų ingredientai:
- Mėsa – 600 g;
- vanduo – 150 g;
- lašiniai – 250 g;
- augalinio aliejaus – 2 šaukštai. litrai;
- svogūnas – 125 g;
- lauro lapai – 2 vnt;
- kopūstai – 200 g;
- bulvės;
- avižiniai dribsniai – 3 valg;
- druskos – žiupsnelis;
- džiovintų česnakų – šaukštelis.
Kotletų paruošimas:
Mėsą ir lašinius sumalkite mėsmale su didelėmis akutėmis. Svogūnus ir kopūstus supjaustykite gana stambiais gabalėliais, pertrinkite per smulkiagrūdę mėsmalę
. Į produktus įberkite druskos, džiovintų česnakų ir avižinių dribsnių
.
Kruopščiai išmaišykite visus komponentus ir išsukite prie indo dugno. Palikite maltinuką 15 minučių, kad sustingtų
. Tuo metu nulupkite bulves ir supjaustykite nedideliais griežinėliais į puodą. Iš bulvių suformuokite būsimų kotletų dugną
. Suformuokite kotletus ir sudėkite juos į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi. Kepkite kelias minutes ant didelės ugnies, kol įgaus auksinę plutelę.
Perkelkite kotletus į keptuvėje esančius bulvių įdėklus ir užpilkite juos vandeniu. Į kotletus įdėkite lauro lapus, geriausia juos nuleisti į vandenį
. 20 minučių troškinkite kotletus uždengę dangčiu ant mažiausios ugnies.
Baigiant virti, leiskite kotletams dar 5 minutes palaikyti puode.
Šiam patiekalui tiks bet koks garnyras, galite naudoti bulves iš apačios.
