Kotletai jau seniai yra populiarus patiekalas daugelyje restoranų. Tai ypač pasakytina apie rusiškos virtuvės restoranus. Dauguma NVS šalių gyventojų kotletus sieja su rytų slavų virtuve. Tačiau iš tikrųjų kotletai yra prancūziškas patiekalas. Atvykę į Paryžių ir pamatę kotletus prancūzų restoranuose, daugelis net stebisi, kodėl juose patiekiami šonkauliukai su kaulu, o ne malta mėsa.
Reikalas tas, kad iš pradžių kotletai buvo kiaulienos šonkauliukai su kaulu. Vėliau kotletai tapo malta mėsa su daugybe priedų. Dabar kotletai gaminami iš daržovių, sojos ir net kiaušinių. Įdaras ir šonkauliukai patiekalui visai nebūtini
. Papasakosime, kaip paruošti kotletus iš kiaušinių.
Kiaušinių kotletų ingredientai:
- Kiaušiniai – 5 vnt;
- batono – ⅓ vnt;
- sviesto – šaukštelis;
- svogūnas – vnt;
- bulvių košė – 5 valg;
- džiūvėsėliai.
Kiaušinių kotletų paruošimas:
Išvirkite 5 kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir padalykite į trynius ir baltymus.
Kad kotletai būtų puresni, kaip vieną iš gudrybių verta trynius patrinti ant smulkios tarkos ir sumaišyti su sviestu.
Batoną pamirkyti vandenyje ir išspausti
.
Žingsnį su batonu galima praleisti ir jo į kotletus nedėti
.Kita gudrybė – į trynių, baltymų ir batono mišinį įmaišyti bulvių košės. Nepamirškite, kad šiuo atveju bulvių košės nesūdykite, kitaip galite sugadinti galutinio patiekalo skonį.
Supjaustykite nedideliais kubeliais svogūną ir lengvai pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Apkeptą svogūną sudėkite į likusius komponentus
. Į mišinį įmuškite kiaušinį ir suminkykite tarsi kiaušinio maltinuką. Pagrindinė gudrybė – pusvalandį palikti šaldytuve, kad kotletai taptų klampūs.
Iš mišinio suformuokite nedidelius kotletus. Nepamirškite į mišinį įberti mėgstamų prieskonių ir druskos. Kiekvieną kotletą apvoliokite džiūvėsėliuose
. Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite kotletus iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos.
Gausite biudžetinius kiaušinių kotletus.
Jie ant jūsų stalo lengvai pakeis maltos mėsos kotletus.