Sekite mus Facebook'e!
Net tie, kurie nemėgsta kepenų, jų valgys pagal šią versiją. Kepenų skonis gaminant užmaskuojamas ir jo visai nesijaučia.

Vartokite šiuos produktus:
- 500 g vištienos kepenėlių;
- kiaušinio;
- 160 g miltų;
- 250 ml pieno;
- 1 šaukštelis druskos;
- 4 šaukštai augalinio aliejaus;
- druska;
- 5-6 kiaušiniai;
- žaliasis svogūnas;
- 3-4 šaukštai majonezo.

Išvirkite kiaušinius įdarui. Tam juos nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir druska, kad nesutrūkinėtų. Užvirus virkite 10 minučių. Paruoštus kiaušinius reikia atvėsinti vandeniu.
Nuo vištienos kepenėlių nupjaustykite riebalus, plėvelę ir viską, kas nereikalinga. Gryno produkto svoris turėtų būti 500 g. Jei nėra vištienos, tinka jautiena arba kiauliena. Mikseriu išplakti iki vientisos masės.

Į šią masę įberti druskos, pipirų, įmušti kiaušinį, įpilti pieno, suberti persijotus miltus. Išmaišykite, kad gautųsi tešla. Ji turėtų būti šiek tiek tirštesnė nei klasikiniams blynams. Įpilkite augalinio aliejaus ir išmaišykite.
Įkaitinkite blynų keptuvę. Suberkite tešlą ir tolygiai paskirstykite ją ant keptuvės. Kepkite kaip įprastus blynus. Jie išeis elastingi, nesuplyšę.

Virtus kiaušinius supjaustykite, į juos įberkite smulkinto svogūno. Viską užpilkite majonezu. Išmaišykite ir patikrinkite skonį. Jei reikia – pasūdykite.
Įdarą tolygiai paskirstykite ant kiekvieno blyno ir suvyniokite juos į vamzdelius. Tokioje formoje dėkite į šaldytuvą, kad įsigertų. Supjaustykite patiekalą porcijomis ir patiekite.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
