Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skanios sluoksniuotos salotos „prancūziškos”. Švelnus patiekalas šventiniam stalui: paprastas receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Salotos – tai patiekalas, atkeliavęs iš senovės Romos ir Graikijos. Pirminė žodžio „salotos” reikšmė – sūrus patiekalas. Tiesa ta, kad salotos buvo ruošiamos iš minimalių komponentų. Dažniausiai į salotas buvo dedama žalumynų ir svogūnų. Atitinkamai, norint suteikti salotoms skonio, reikėjo pridėti kokio nors padažo. Kaip padažas buvo naudojama druska ir alyvuogių aliejus.

Laikui bėgant į salotas pradėta dėti daugiau daržovių. Tačiau ilgą laiką virėjai nedrįso patiekalo „sugadinti” mėsa, žuvimi ir kitais ingredientais. Tik XVIII a. prasidėjo visaverčiai eksperimentai su salotomis

. Papasakosime, kaip paruošti paprastas salotas „prancūziškas”.

Ingredientai: 1:

  • Svogūnas – 1 vnt;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • cukraus – šaukštelis;
  • acto – 2 valg. šaukštai;
  • vandens – 100 ml;
  • kumpio – 200 g;
  • sūris – 200 g;
  • saldžiarūgštis obuolys – vnt;
  • morkų – vnt;
  • kiaušinis – 3 vnt;
  • majonezas.

Paruošimas:

Supjaustykite nedideliais kubeliais svogūnus, dubenyje juos pasūdykite, pabarstykite cukrumi. Į svogūnus supilkite actą ir vandenį, išmaišykite ir palikite marinuotis 20 min.

Rekomenduojame:  Skanūs ir švelnūs varškės sausainiai. Lengvas receptas

Supjaustykite kumpį plonais nedideliais batonėliais, sutarkuokite sūrį

ir

morkas

.

Į plokščią lėkštę sluoksniais sudėkite ½ svogūno

, ½

kumpio ir ½ kiaušinių. Sluoksnį tarp kumpio ir kiaušinių patepkite majonezu

. Kiaušinių sluoksnį patepkite majonezu ir uždenkite sūriu. Ant sūrio sluoksnio uždėkite morkų sluoksnį, aptepkite majonezu.

Вкусный слоёный салат “Французский”. Нежное блюдо на праздничный стол: простой рецепт

Nuluptą obuolį sutarkuokite stambia tarka. ½ obuolio uždėkite ant morkų sluoksnio. Aptepkite obuolių sluoksnį majonezu, ant jo uždėkite kumpio.

Вкусный слоёный салат “Французский”. Нежное блюдо на праздничный стол: простой рецепт

Ant kumpio sluoksnio uždedame marinuotą svogūną, aptepame majonezu.

Ant svogūno sluoksnio uždedame sūrio sluoksnį, tada kiaušinio sluoksnį.

Sluoksnius užbaigiame majonezo tinkleliu ir obuolių sluoksniu

.

Вкусный слоёный салат “Французский”. Нежное блюдо на праздничный стол: простой рецепт

Salotas apibarstome likusiomis morkų drožlėmis. Gauname paprastas sluoksniuotas salotas „prancūziškas”.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *