Sekite mus Facebook'e!
Krabų lazdelės ilgą laiką XX a. žmonėms buvo paslaptingas produktas. Reikalas tas, kad krabų lazdelės, sprendžiant iš jų pavadinimo, turėtų būti gaminamos iš krabų mėsos. Tačiau praktikoje krabų lazdelės buvo gaminamos iš paprastos žuvies mėsos.
Kartu apie lazdeles sklandė daug blogų gandų
.
Pavyzdžiui, apie šio produkto žalą. Todėl jos buvo gaminamos retai ir dedamos tik į salotas
. Atsiradus daugiau informacijos apie gamybą, paaiškėjo, kad krabų lazdelės netgi naudingos. Jose yra grynų žuvies baltymų, reikalingų organizmui. Paruoškime salotas iš krabų lazdelių – „Švelni moteris”.
Salotų „Švelni moteris” ingredientai:
- raudonasis svogūnas – ½ vnt;
- lydytas sūris;
- obuolys – ½ vnt;
- krabų lazdelės – 5 vnt;
- majonezas;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis.
Salotų „Švelni moteris” paruošimas:
Supjaustykite 3 krabų lazdeles nedideliais kubeliais, išdėliokite jas lėkštėje ir ištepkite majonezo sluoksniu. Svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite juos antruoju sluoksniu ant krabų lazdelių
. Mažomis tarkavimo formelėmis sutarkuokite lydytą sūrį, sudėkite jį ant svogūnų sluoksnio, aptepkite majonezu. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir sutarkuokite ant didelių tarkavimo peiliukų, uždėkite ant sūrio sluoksnio
. Nulupkite obuolį nuo žievelės ir sėklalizdžių, sutarkuokite ant stambios tarkos
.
Kiaušinių sluoksnį aptepkite majonezu, ant viršaus sudėkite obuolių mišinį. Likusias krabų lazdeles sutarkuokite smulkia tarka, sudėkite ant obuolių sluoksnio.
Žirklutėmis supjaustykite svogūnų laiškus nedideliais gabalėliais, pabarstykite juos ant krabų lazdelių sluoksnio.
Gausite neįprastas salotas, kurių pagrindą sudaro krabų lazdelės.
Patiekalas tinka ir įprastai vakarienei, ir šventiniam stalui.
