Sekite mus Facebook'e!
Vos per penkias minutes paruoškite labai skanią gervuogių uogienę. Uždarykite stiklainiuose vasaros gabalėlius, kurie primins šiltus žiemos mėnesius. Produktas labai naudingas, ypač sergant sezoninėmis ligomis. Būtinai uždarykite kelis stiklainius šios gardžios uogienės.
Švelnus skonis kažkuo primins aviečių
uogienę.
Džemas su nesmulkintomis uogomis:
- Cukrus – 1000 g;
- uogos – 1000 g.
Paruošimas:
- Uogas nuplaukite ir nusausinkite.
- Uogas užpilkite cukrumi ir palikite porai valandų.
- Uogienę virkite ant silpnos ugnies, po to pavirkite penkias minutes. Proceso metu nepamirškite pašalinti putų.
- Supilkite uogienę į sterilius stiklainius ir uždarykite dangteliais.
Gero apetito!
Yra dar vienas uogienės virimo variantas, į kurį pridėta citrinos
. Sudedamosios dalys: 1. Sviestas:
- Uogos – 1000 g;
- Cukrus – 4000 g;
- skystas medus – pora šaukštų;
- švaraus vandens – 1/2 puodelio;
- Prinokusios citrinos – 1 vnt.
Paruošimas:
- Išvalykite uogas, pašalinkite perteklių.
- Užvirinkite vandenį, suberkite uogas ir cukrų.
- Mišinį pavirkite penkias minutes, įpilkite citrinos sulčių ir medaus.
- Mišinį virkite dešimt minučių.
- Mišinį suplakite mikseriu ir pertrinkite per sietelį.
- Mišinį virkite dar dešimt minučių. Džemas turi tapti tirštas.
- Supilstykite uogienę į sterilius stiklainius ir uždarykite dangteliais.
Gero apetito!
